قرنیز کلاسیک
دستههای محصولات
آیا تا به حال به نقش کوچک اما مهمی که قرنیز کلاسیک در زیبایی و یکپارچگی دکوراسیون داخلی دارند، توجه کردهاید؟ قرنیزها، با توجه به ماهیت ظریف خود، شاید در نگاه اول جزئیات کوچکی به نظر برسند؛ اما نقش بسیار مهمی در تکمیل یک دکوراسیون به سبک کلاسیک ایفا میکنند.
یکی از المان های مهم و کامل کننده در انواع دکوراسیون داخلی، قرنیزها هستند. به طوری که، تقریبا تمامی طراحان فضای داخلی وجود قرنیز را تا حد زیادی بر زیبایی و یکپارچگی دکوراسیون تاثیرگذار و مهم میدانند.
امروزه، انواع بسیاری از قرنیزها با ویژگی های مختص به خود برای دکوراسیون های داخلی مختلف طراحی شده؛ و روانه بازار میشوند. با این حال، شما طرافدار هر سبک از دکوراسیون که باشید؛ میتوانید قرنیز متناسب با آن را نیز انتخاب کرده؛ و برای زیبایی هر چه تمامتر فضای خود به کار بگیرید.
در ادامه این مقاله از مجله دکورچوب، به معرفی انواع قرنیز کلاسیک، ویژگی های آن، روش های مراقبت از آن و نکات مهم پیرامون استفاده از این المان مهم میپردازیم.
قرنیز کلاسیک چیست؟
قرنیز کلاسیک یک عنصر تزئینی است؛ که در معماری و دکوراسیون داخلی ساختمانها، به ویژه در سبکهای کلاسیک، روستیک و سنتی، به کار میرود. این نوار تزئینی معمولاً در قسمت پایینی دیوارها، در محل اتصال دیوار به کفپوش نصب میشود؛ و به عنوان یک عنصر جداکننده و تزئینی عمل میکند.
قرنیزهای کلاسیک، با توجه به ویژگی های منحصر به فرد خود، تکمیل کننده بسیاری از سبک های دکوراسیون داخلی است. به طور کلی، انواع این قرنیز را میتوان در سبک های کلاسیک، نئوکلاسیک، روستیک، سبک ویکتوریایی، و همچنین سبکهای مدرن با رویکرد کلاسیک همچون سبک های تلفیقی و لوکس به کار برد.
انواع این قرنیز به فضا ظاهری لوکس و باشکوه میبخشد؛ و باعث میشود فضا بزرگتر و رسمیتر به نظر برسد. همچنین، این مدل قرنیز همانند سایر مدل های موجود، میتواند به عنوان یک عنصر تقسیمبندی بصری در فضا عمل کند و به جداسازی فضاهای مختلف کمک کند.
ویژگی های قرنیز کلاسیک
بررسی ویژگی های قرنیز کلاسیک، میتواند به ما در انتخاب و استفاده از آن برای دکوراسیون داخلی مدنظرمان کمک بسیاری کند. این آگاهی به ما کمک میکند، تا در انتخاب انواع قرنیز با وجود ویژگی های منحصر به فرد آن به ایجاد تناسب و هماهنگی میان آن و سایر المانها توجه و دقت بیشتری را به کار گیریم. با این حال، در ادامه به بررسی ویژگی و خصوصیات قرنیزهایی با سبک کلاسیک میپردازیم.
- طراحی پیچیده و منبتکاری: انواع این قرنیز، معمولاً دارای طرحهای پیچیده و منبتکاری شده با جزئیات ظریف هستند؛ که به آنها ظاهری باشکوه و مجلل میبخشد. این ویژگی در تمامی قرنیزهای این سبک وجود ندارد؛ و در برخی از انواع آن تنها وجود یک انحنای ظریف به آن ماهیت کلاسیکی بخشیده است.
- ابعاد و مقطع بزرگتر: قرنیز کلاسیک معمولاً دارای ابعاد بزرگتر و ارتفاع بیشتری نسبت به قرنیزهای مدرن هستند. این ویژگی، باعث ایجاد یک تمایز قابل تشخیص نسبت به سایر انواع قرنیز شده است.
- رنگهای کلاسیک: رنگهای تیره مانند قهوهای تیره، مشکی یا رنگهای چوبی طبیعی، رنگهای رایج برای انواع این قرنیز هستند.
در نهایت، پیش از این قرنیزهای کلاسیک اغلب از جنس چوبهای باکیفیت مانند چوب راش، گردو یا بلوط ساخته شده؛ و گاهی اوقات با روکشهای طلایی یا نقرهای تزئین میشدند. با این حال، در طراحی های جدید از این قرنیز ، شاهد رویکردی نو با ساختاری متفاوت هستیم. به عنوان مثال، قرنیزهای کلاسیک چوب پلاست، انواع جدیدی از این قرنیز با یک نوآوری خلاقانه در ساختار آن است. به طوری که در قرنیزهای چوب پلاست، شاهد طرحی به ظرافت چوب و ساختار مقاوم پلاستیک در برابر رطوبت و عوامل محیطی است.
تفاوت قرنیز کلاسیک و مدرن
قرنیز کلاسیک و مدرن، هر دو المان های کاربردی و تزیینی در دکوراسیون های داخلی هستند؛ که در عین حال تفاوتهای چشمگیری در طراحی، جنس و کاربرد آنها قابل مشاهده است.
به طور کلی، قرنیزهای کلاسیک معمولاً دارای طرحهای پیچیده، منبتکاری شده و جزئیات ظریفی هستند؛ که به آنها ظاهری باشکوه و مجلل میبخشد. این قرنیزها، ابعاد، مقطع بزرگتر و ارتفاع بیشتری نسبت به قرنیزهای مدرن دارند. در نهایت، این قرنیزها معمولاً رنگهای تیره و کلاسیک مانند قهوهای تیره، مشکی یا رنگهای چوبی طبیعی دارند؛ و در سبک های کلاسیک به کار میروند.
در مقابل، قرنیزهای مدرن طراحی سادهتر، خطوط صاف و مینیمالیستی دارند. معمولاً ابعاد کوچکتر و ارتفاع کمتری نسبت به انواع کلاسیک دارند. قرنیزهای مدرن، در سبکهای مدرن و مینیمال مانند سبک اسکاندیناوی، صنعتی و معاصر استفاده میشوند. در نهایت، طیف وسیعی از رنگها از جمله رنگهای روشن و خنثی را شامل میشود.
با این حال، میتوان گفت تفاوت قابل توجه در این دو مدل قرنیز، در طراحی و کاربرد آنها است.
انواع مدل های قرنیز کلاسیک
به طور کلی، انواع قرنیز کلاسیک را میتوان بر اساس جنس، طراحی و مدل آن به دسته های مختلفی تقسیم کرد.
رایجترین نوع این قرنیز، قرنیزهای چوبی هستند؛ که از چوبهای باکیفیت مانند بلوط، گردو، راش و… ساخته میشود. این نوع قرنیز دارای طرحهای منبتکاری شده و ظریف بوده و به فضا گرمی و اصالت میبخشد.
از دیگر انواع این قرنیز، قرنیزهای گچی هستند. قرنیز گچی معمولاً دارای طرحهای سادهتر و صافتر از قرنیز چوبی است و به راحتی قابل نصب و رنگآمیزی است. این مدل قرنیز بیشتر در طراحی های قدیمی استفاده میشد. انواع دیگر این قرنیز نیز از سنگهای طبیعی مانند مرمر، گرانیت یا تراورتن ساخته میشود؛ و به فضا ظاهری لوکس و مجلل میبخشد. با این حال، جدیدترین انواع قرنیز کلاسیک، قرنیزهای پلی استایرن هستند. این نوع قرنیز سبکتر و ارزانتر، از سایر انواع قرنیز است؛ به راحتی قابل نصب است و دوام و ماندگاری خوبی نیز دارد.
انواع قرنیز کلاسیک بر اساس طرح و مدل
- قرنیز با طرحهای منبتکاری شده: این نوع قرنیز دارای طرحهای پیچیده و گلدار بوده و به فضا ظاهری بسیار زیبا و سنتی میبخشد.
- قرنیز با طرحهای هندسی: این نوع قرنیز دارای طرحهای هندسی ساده و منظم بوده و برای سبک های نئوکلاسیک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
- قرنیز با طرحهای گل و بوته: این نوع قرنیز دارای طرحهای گل و بوتهای بوده و به فضا ظاهری رومانتیک و لطیف میبخشد. این نوع قرنیز کلاسیک را میتوان به عنوان قرنیزهایی که در معمارهای یونانی به کار میروند؛ نیز شناخت.
به طور کلی، این نوع قرنیز دارای طرحهای بسیار پیچیده و تزئینی نسبت به قرنیزهای مدرن بوده و به فضا ظاهری بسیار لوکس و مجلل میبخشد.
قرنیز کلاسیک برای چه سبک دکوراسیون مناسب است؟
همانطور که از عنوان قرنیز کلاسیک پیداست؛ این نوع قرنیز در دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک به کار میرود. با این حال، همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم؛ این قرنیز تنها مختص به سبک کلاسیک نیست. بلکه میتوان آن را در سایر سبک های دکوراسیون داخلی با رویکرد کلاسیک و سنتی به کار برد.
بنابراین، میتوان گفت قرنیز کلاسیک را میتوان در سبک های کلاسیک، نئو کلاسیک و سبک های روستیک استفاده کرد. تطابق این قرنیز با دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک بدیهی است. این قرنیز با مبلمان آنتیک، دیوارهای رنگ روشن و کفپوشهای چوبی، هارمونی بینظیری ایجاد میکند. در سبک روستیک نیز، انواع چوبی این قرنیز با رنگهای طبیعی و بافتهای زبر، فضایی دنج و روستایی را تداعی میکند.
در سبک نئوکلاسیک نیز، انواع این قرنیز تعادل را میان عناصر مختلف مدرن و کلاسیک در فضا برقرار میکند. با این حال، در سبک سلطنتی برای ایجاد فضایی مجلل و باشکوه، این قرنیز با جزئیات فراوان و رنگهای طلایی، انتخابی ایدهآل است.
تفاوت قرنیز کلاسیک با قرنیز ساده چیست؟
تفاوت اصلی قرنیز کلاسیک با قرنیزهای ساده، در طرح و کاربرد آنهاست. همانطور که پیداست، انواع کلاسیک این المان، دارای طرح های هندسی، طرح های پیچیده و همچنین ظریف کاری های خاصی است. در حالی که قرنیزهای ساده، طرح خاصی نداشته؛ و به بیشتر در سطوح صاف و بدون انحنا و یا منحنی ظریفی به بازار عرضه میشوند.
یکی دیگر از تفاوت های انواع قرنیز ساده با مدل های کلاسیک، در کاربرد آنهاست. به طور کلی، قرنیزهای ساده در دکوراسیون های داخلی مدرن و مینیمال مورد استفاده قرار میگیرند. در حالی که انواع کلاسیک در سبک های کلاسیک، نئوکلاسیک و سبک های لوکس و با شکوه به کار میروند.
نکاتی که قبل از خرید قرنیز کلاسیک باید بدانید
پیش از خرید هر کدام از المان و عناصر اصلی یک دکوراسیون داخلی، لازم است با دقت بالا به مواردی که در استفاده از این المان تاثیرگذارند؛ توجه کرد. در ادامه به نکاتی که قبل از خرید قرنیز کلاسیک باید بدانید اشاره میکنیم.
قرنیز کلاسیک به بهترین نحو با سبکهای کلاسیک، روستیک، نئوکلاسیک و سلطنتی هماهنگ میشود. با این حال، لازم است تا طرحها و نقشبرجستههای این قرنیز باید با سایر عناصر دکوراسیون مانند مبلمان، کاغذ دیواری و کفپوش هماهنگ باشد.
- رنگ قرنیز باید با رنگ کفپوش، دیوارها و مبلمان هماهنگ باشد. رنگهای تیره مانند قهوهای تیره، مشکی و یا رنگهای گرم مانند قرمز و طلایی، با سبک کلاسیک هماهنگی بیشتری دارند.
- ارتفاع قرنیز بسته به ارتفاع سقف و ابعاد فضا متغیر است؛ توجه کنید که پهنای قرنیز نیز بر اساس سبک دکوراسیون و ابعاد فضا انتخاب میشود.
- کیفیت ساخت و جنس قرنیز در استفاده آن بسیار مهم است؛ در صورتی که از MDF روکش شده استفاده میکنید، روکش باید یکنواخت و بدون ترک خوردگی باشد.
- نصب صحیح قرنیز بر روی زیبایی و دوام آن تاثیرگذار است؛ برای نصب قرنیز باید از مواد مخصوص استفاده شود.
- قبل از خرید، بودجه خود را مشخص کنید؛ قیمت قرنیز کلاسیک بسته به جنس، طرح و ابعاد متفاوت است.
روش های مراقبت از قرنیز
قرنیز بهعنوان یکی از عناصر مهم در دکوراسیون داخلی، نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تا زیبایی و دوام خود را حفظ کند. با این حال، روشهای مراقبت از قرنیز بسته به جنس آن متفاوت است. در ادامه، روشهای کلی برای مراقبت از انواع مختلف قرنیز را بررسی میکنیم.
- مراقبت از قرنیزهای چوبی: قرنیزهای چوبی با استفاده از پارچه نرم و خشک، گرد و غبار روی قرنیز را به طور مرتب پاک کنید؛ و از تماس مستقیم قرنیز چوبی با آب خودداری کنید. برای حفظ درخشندگی و محافظت از چوب، میتوانید هر چند وقت یکبار از واکس چوب استفاده کنید.
- مراقبت از قرنیز MDF: مانند قرنیز چوبی، گردگیری منظم با پارچه نرم و خشک ضروری است. از استفاده از مواد شیمیایی قوی و ساینده خودداری کنید.
- مراقبت از قرنیز PVC : قرنیز PVC را میتوانید با استفاده از آب ولرم و صابون ملایم تمیز کنید؛ و پس از تمیز کردن، قرنیز را با پارچه نرم خشک کنید. از استفاده از مواد ساینده و تیز خودداری کنید.
- از وارد شدن ضربه به قرنیز خودداری کنید.
- از کشیدن اشیاء سنگین روی قرنیز خودداری کنید.
- در صورت ایجاد لکه، سریعاً آن را پاک کنید.
- به طور مرتب قرنیز کلاسیک را بررسی کنید تا از وجود هرگونه مشکل آگاه شوید.
راهنمای خرید قرنیز کلاسیک از شرکت دکورچوب
دکورچوب به عنوان یکی از فروشندگان مطرح قرنیز کلاسیک، محصولات متنوعی را با کیفیت بالا و طراحیهای زیبا ارائه میدهد. بنابراین شما میتوانید، با توجه به سبک دکوراسیون خود، طرحی را انتخاب کنید که با سایر عناصر دکوراسیون هماهنگ باشد. دکورچوب طرحهای متنوعی از انواع قرنیز را ارائه میدهد.
علاوه بر این، دکورچوب انواع مختلفی از قرنیز کلاسیک با جنس، کیفیت و طرح متنوع را ارائه میکند. با این حال، شما میتوانید با توجه به شرایط و بودجه دلخواهتان به خرید انواع قرنیز بپردازید. در این راه، کارشناسان دکورچوب با توجه به نیازها و سلیقه شما، بهترین گزینه را برای انتخاب قرنیز به شما پیشنهاد میدهند. بنابراین، میتوانید اطلاعات فنی در مورد جنس، ابعاد و نحوه نصب قرنیز را از کارشناسان دریافت کنید.
چرا دکورچوب؟
- تنوع محصولات: دکورچوب طیف گستردهای از قرنیزهای کلاسیک را با طرحها و رنگهای متنوع ارائه میدهد.
- کیفیت بالا: محصولات دکورچوب از مواد اولیه با کیفیت بالا ساخته شده و دارای استانداردهای کیفی هستند.
- خدمات پس از فروش: دکورچوب خدمات پس از فروش مناسبی را برای مشتریان خود ارائه میدهد.