معرفی معایب کاغذ دیواری موضوع این مقاله از سایت دکورچوب میباشد، به دلیل خاصیت چندگانگی کاغذ دیواری های مدرن را این روزها می توان در هر جایی دید، اتاق خواب، پذیرایی، آشپزخانه و حتی حمام. کاغذ دیواری ها قادر هستند رنگ و تنوع را وارد فضای منزل شما کنند و به شما کمک کنند که استایل منحصر به فرد خود را داشته باشید.
وقتی تصمیم می گیرید تغییری در دیوارهای منزل ایجاد کنید گزینه های زیادی به ذهنتان می رسد. احتمالاً فکر می کنید منزل را رنگ کنید. اما بیشتر که فکر می کنید می بینید رنگ کردن منزل دردسرهای زیادی دارد و کاملاً از انجام آن پشیمان می شوید. ممکن است به فکر استفاده از دیوارپوش های ترموود بیفتید ولی با مشاهده قیمت ها از این هم منصرف شوید. درنهایت به کاغذ دیواری می رسید. و ممکن است با خود فکر کنید که معایب کاغذ دیواری کدامند؟
آیا اصلاً استفاده از آن معایبی هم دارد؟ در واقع درست است که می گویند کاغذ دیواری از بهترین انواع دیوارپوش ها محسوب می شود و همیشه در مورد مزیت های آن شنیده ایم. اما این کالا هم می تواند معایبی داشته باشد که شاید کمتر در موردش شنیده باشید. اگر قصد خرید کاغذ دیواری را دارید، بهتر است قبل از آن با این معایب آشنا شوید تا بتوانید درست ترین تصمیم را بگیرید. پس تا انتهای این مطلب با دکورچوب همراه باشید.
آشنایی با معایب کاغذ دیواری
زمانیکه برای اولین بار به منزلی جدید نقل مکان می کنید اولین فکری که به ذهنتان خطور می کند این است که تغییری در دیوارها ایجاد کنید. در گذشته توجه چندانی به زیباسازی این عنصر مهم نمیشد و همانقدر که صاف و عاری از نقص بود کافی به نظر می رسید. با این وجود این روزها دیوارها نظر بسیاری از طراحان داخلی را به خود معطوف کرده اند.
یکی از عناصری که همیشه نظر طراحان را برای متحول کردن دیوارها به خود جلب کرده است کاغذ دیواری است. این عنصر می تواند در سطوح مختلف از یک دیوار گرفته تا تمام دیوارهای منزل را پوشش دهد،کاغذ دیواری تنوع طرح و رنگ بالایی دارد و استفاده از آن ساده به نظر می رسد. اما استفاده از این عنصر پرطرفدار چه معایبی می تواند داشته باشد؟
زیرسازی نصب
یکی از معایب کاغذ دیواری زمان آماده سازی دیوارها پیش از فرآیند نصب می باشد. در حقیقت دیوارها باید کاملاً صاف و بی نقص باشند تا بتوان فرآیند نصب را آغاز کرد. این مرحله که اصطلاحاً به آن مرحله زیرسازی گفته می شود با توجه به قدمت دیوارها صورت می گیرد. دیوارهای تازه ساخت که برای اولین بار کار نصب کاغذ روی آن انجام می شود نیاز به زیرسازی های پیچیده ای ندارند این درحالیست که زیرسازی دیوارهای قدیمی به صرف زمان زیادی احتیاج دارد.
برای زیرسازی این دیوارها باید تمام سوراخ ها، ترک ها و ناصافی ها با ماده ای به نام بتونه پوشیده شود. پس از آن باید با سمباده هم سطح قسمت های کناری شود. به همین دلیل مرحله زیرسازی دیوارهای قدیمی می تواند بسیار وقت گیر شود.
تنوع بالا کاغذها
موضوع بعدی تنوع بیش از حد کاغذ دیواری ست. شاید جالب باشد بدانید که در اختیار داشتن گزینه های متعدد می تواند قدرت انتخاب افراد را تا حد زیادی کاهش دهد. این مسئله در مورد خرید کاغذدیواری کاملاً مشهود است. به نحوی که مشتریان بسیاری پس از ورق زدن چندین و چند آلبوم خسته شده و شاید به این نتیجه برسند که رنگ هم می تواند گزینه خوبی باشد. انواع کاغذ دیواری داماسک ، کاغذ دیواری مدرن و هندسی همگی زیبا بوده اما ممکن است قدرت انتخاب خریدار را کاهش دهد.
از دیگر مشکلاتی که تنوع بالا طرح ایجاد می کند این است که طرح های موجود به سرعت قدیمی می شوند. بنابراین خریداران نیاز پیدا می کنند هر چند سال یکبار اقدام به تعویض آنها کنند و افراد کمی از طول عمر مفید آن که 15 سال است استفاده می کنند.
هزینه های خرید و نصب
یکی از ایراداتی که اغلب در مقایسه بین کاغذ دیواری و رنگ بیان می شود مبحث هزینه هاست. هزینه های کاغذ دیواری در دو مرحله نصب و خرید خلاصه می شود. وقتی اقدام به مقایسه هر متر مربع رنگ با متر مربع نقاشی شده می پردازیم متوجه می شویم که هزینه های مرتبط با کاغذ دیواری پیشی می گیرد. این موضوع بخصوص با افزایش قیمت کاغذ دیواری که محصولی وارداتی تلقی می شود شدت گرفته است.
شرایط محیطی
یکی دیگر از نکاتی که هنگام خرید و نصب کاغذ دیواری باید مد نظر قرار دهید شرایط محیطی است. این محصول را نمیتوان در هر محیطی به کار برد. در محیط های مرطوب و فضاهایی که شانس آلودگی آن بالا باشد استفاده از کاغذ دیواری مناسب نیست. به این دلیل که رطوبت هم به سطح آن آسیب می زند و هم می تواند باعث جدا شدن چسب و درنتیجه برآمدن کاغذ از روی دیوار شود.
جدا کردن
وقتی از طرح و مدل کاغذ دیواری خود خسته شدید به این نتیجه می رسید که باید آن را با طرح های بروزتری جایگزین کنید. با این حال آن از روی دیوار شاید کار چندان ساده ای نباشد و در مواردی منجر به آسیب های سطحی و باقی ماندن بقایای آن روی دیوار شود.
مواد مضر
یکی از معایب کاغذ دیواری ساطع شدن مواد سمی در اثر افزایش حرارت محیطی است. البته این مشکل مختص انواعی از آن است که از مواد پی وی سی یا به اصطلاح پلاستیک در تهیه آنها استفاده شده است. این مواد سمی ساطع شده به خصوص برای کودکان و افرادیکه به نوعی درگیر آلرژی هستند می تواند مشکل آفرین باشد.
تغییر رنگ
یکی از مشکلاتی که کاغذ دیواری های نا مرغوب ایجاد می کنند تغییر رنگ است. به این ترتیب که با تابش آفتاب قسمت هایی از کاغذ دچار رنگ رفتگی شده و در دراز مدت سطح آن دارای سایه روشن و تیره خواهد شد. به این ترتیب حتماً باید از انواع مرغوب کاغذ دیواری خریداری کرد.
مضرات کاغذ دیواری
اما آیا علاوه بر مزیت هایی که روز به روز افراد بیشتری را به سمت استفاده از کاغذ دیواری می کشاند استفاده از آن می تواند معایبی هم داشته باشد. برای پاسخ به این سؤال بهتر است معایب و مزایای کاغذ دیواری را با هم مرور کنیم.
عدم مقاومت در مقابل خراش و پارگی
یکی از معایب اصلی کاغذ دیواری این است که چون مواد تشکیل دهنده آن کاغذ است، در برابر پارگی و خراش مقاوم نیست، بنابراین اگر اولین باری ست که اقدام به خرید کاغذ دیواری می کنید توصیه می کنیم انواع با کیفیت آن را خریداری کنید.
معایب استفاده از کاغذ دیواری
قیمت بالا از دیگر معایب کاغذ دیواری محسوب می شود. در حقیقت کاغذ دیواری های با کیفیت قطعاً قیمت بالایی دارند. خرید کاغذ دیواری گران گرچه هزینه اولیه بالایی دارد، اما شاید دوام بالای این نوع از کاغذها بتواند قیمت بالای آن را توجیه کند.
معایب کاغذ دیواری پی وی سی
کاغذ دیواری های ارزان که در بازار یافت می شوند اغلب نازک هستند، بنابراین در برابر رطوبت و خراش بشدت مقاومت پایینی دارند. پس در نگهداری از آنها باید بسیار مراقب باشید.
اگر دیوار منزل تان قدیمی و دارای ترک است تا وقتی تمام ایرادات را برطرف نکرده اید نخواهید توانست از کاغذ دیواری استفاده کنید. زیرا نصب کاغذ دیواری روی دیوارهای نمور و ترک دار باعث می شود پس از گذشت مدتی کاغذ دیواری ها متورم شوند که دیگر ظاهر زیبایی نخواهد داشت.
تطابق الگوهای هر رول روی دیوار نیز یکی دیگر از معایب استفاده از کاغذ دیواری می باشد. در واقع هر رول کاغذ دیواری از نظر طرح باید کاملاً با الگوی رول کناری منطبق شود. در غیر این صورت طرح ناقص شده و زیبایی خود را از دست می دهد. بنابراین برای نصب کاغذ دیواری هایی با طرح های پیچیده حتماً از نصاب حرفه ای استفاده کنید.
برخی از انواع کاغذ دیواری بر اثر تابش مستقیم نور آفتاب دچار رنگ پریدگی و فرسایش می شوند، البته این مشکل در مورد کاغذ دیواری های مرغوب وجود ندارد.
امکان نصب کاغذ دیواری روی دیوارهایی که دارای تکسچر هستند وجود ندارد. دیوار مورد نظر برای نصب کاغذ دیواری باید کاملاً صاف و یکدست و فاقد هرگونه تکسچر و مواد اضافی باشد.
آیا کاغذ دیواری سرطان زاست؟
کاغذ دیواری بسته به چند فاکتور، می تواند سرطان زا باشد:
- وجود ترکیبات آلی فرار: ترکیبات آلی فرار یا VOC ها معمولا در چسب کاغذ دیواری های سنتی پیدا می شوند. این چسب ها از ترکیبات آلی ساخته شده اند که در دمای اتاق تبخیر می شوند و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آنها می تواند باعث مشکلات سلامتی مختلفی مانند آسیب به کبد، کلیه، سیستم عصبی مرکزی یا حتی سرطان شود.
- فرمالدهید: فرمالدهید گازی بی رنگ با بوی تند و قابل اشتعال است که معمولا در چسب کاغذ دیواری استفاده می شود. استنشاق کردن فرمالدهید می تواند موجب سوزش چشم، بینی و گلو، مشکلات تنفسی، حالت تهوع و سرطان شود. آژانس بین المللی تحقیقات سرطان فرمالدیهد در در طبقه مواد سرطان زا برای انسان قرار داده است.
- آزبست: استفاده از آزبست امروزه در چسب کاغذ دیواری ممنوع است؛ اما در گذشته استفاده از آن امری مرسوم بوده است. مواد حاوی آزبست در صورت متخلخل شدن می توانند در هوا منتشر شوند که استنشاق آنها ممکن است به سرطان ریه منجر شود.
مزایای کاغذ دیواری
- طرح و رنگ متنوع: کاغذ دیواری ها این روزها از تنوع بالایی برخوردار هستند و همین تنوع فوق العاده کاغذ دیواری ها آن را مهمان خانه بسیاری از ما کرده است.
- جدا شدن سریع از دیوار: برخی از انواع کاغذ دیواری را می توان به سادگی از دیوار جدا کرد، دقت کنید برخی از انواع کاغذ دیواری!
- دوام بالا (برخی موارد بیش از 15 سال): کاغذ دیواری ها از جنس های مختلف تهیه می شوند که انواع مرغوب آن طول عمر بالایی دارند.
- قابلیت شستشو: تقریباً تمام انواع کاغذ دیواری قابلیت تمیز کردن با دستمال مرطوب را دارند اما برخی کاغذ دیواری ها مثل کاغذ دیواری های PVC مقاومت فوق العاده ای در برابر شستشو دارند.
- ایجاد اکسنت وال: در حقیقت طرح های متنوع این امکان را به طراحان می دهد تا فضایی از منزل را به گونه ای متفاوت از سایر قسمت های منزل طراحی کنند. این یعنی کاغذ دیواری عنصری قدرتمند در تغییر دکوراسیون منزل محسوب می شود.
- افزودن عمق، تکسچر و گرما: می توان با بهره گیری صحیح از کاغذ دیواری فضای منزل را گرم و دنج طراحی کرد. جدای از آن می توان از کاغذ دیواری برای افزودن عمق و تسکچر نیز استفاده کرد.
حرف آخر
در این راهنما از با معایب کاغذ دیواری آشنا شدیم. ایراداتی از قبیل قیمت بالا، تغییر رنگ، زیرسازی، انتشار گازهای سمی همه و همه از مواردی بودند که به آنها اشاره کردیم. اما در هر حال تمام انواع دیوارپوش ها نیز مشکلاتی از این دست البته با شدت و ضعف متفاوت دارند. بنابراین با مطالعه معایب نباید از خرید کاغذ دیواری دلسرد شوید. اگر اقدام به خرید محصول باکیفیتی نمایید قطعاً بسیاری از این مشکلات برای شما ایجاد نخواهد شد.
7 دیدگاه در “معایب کاغذ دیواری چیست ؟”
برای انتخاب کاغذ دیواری های لوکس و همین طور دیوارپوش های لوکس به کجا بایستی مراجعه کنیم؟
برای انتخاب کاغذ دیواری های لوکس و همین طور دیوارپوش های لوکس تون می تونید با مراجعه به بخش کاغذ دیواری های لوکس و همین طور در قسمت دیوار پوش با مراجعه به قسمت دیوارپوش های لوکس محصول مورد نظرتون رو انتخاب کنید. همین طور برای موضوع قیمت کاغذ دیواری های لوکس و همین طور دیوارپوش های لوکس با بخش فروش شرکت دکورچوب در ارتباط باشید.
آیا کاغذ دیواری آبی فیروزه ای برای اتاق خواب میتونه استفاده بشه؟
سواال خیلی کلی هستش
عوامل مختلفی چون دکوراسیون منزل
متریال مورد استفاده و…در این موضوع دخیلند.
برای این موضوع بهتره از یک دیزاینر مشورت بگیرید.
سلام همین طرحی که اول این صفحه گذاشتید کاغذ دیواری داره؟
سلام بله.
ولی موجود نیست در حال حاضر.