یکی از سبک های معماری داخلی که بعضاً در خانه هایی با متراژ بالا صورت می گیرد خانه های دوبلکس هستند. این منازل دارای زیبایی حیرت انگیزی بوده و تفاوت های بسیاری با خانه های فلت دارند. چیدمان خانه دوبلکس اصولاً توسط افراد خوش ذوق انتخاب می شود چراکه امکان اجرای ایده های مختلف دکوراسیون داخلی در آن بیشتر است. با این مقدمه، در ادامه این مطلب از دکورچوب به بیان جزئیات بیشتر در مورد دکوراسیون خانه دوبلکس خواهیم پرداخت و به کمک عکس هایی از خانه های دوبلکس سعی می کنیم شما را هر چه بیشتر با چیدمان خاص این سبک آشنا کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چیدمان خانه دوبلکس
بهتر است بحث خود را با این سؤال آغاز کنیم که اصلاً خانه دوبلکس چیست؟ این سؤالی ست که ممکن است برای برخی از افراد مطرح باشد. معماری ساختمانها به اشکال گوناگون صورت می گیرد و این سبک تنها یکی از آنهاست. به طور کلی می توان گفت که اگر یک ساختمان دو طبقه توسط پله به هم متصل شده باشد، می توان آن خانه را دوبلکس نامید. این سبک از معماری داخلی مزیت های متعددی داشته و فضای کافی در اختیار افراد قرار می دهد.
مزیت دکور خانه دوبلکس
یکی از مزیت های مهم خانه دوبلکس این است که فضای بزرگتری در اختیار صاحب خانه قرار خواهد گرفت. این خانه ها نه فقط به دلیل متراژ بیشتر بلکه بدلیل ساختار متفاوت خود محبوب هستند. درواقع ارتفاع بیشتر در دکوراسیون منزل دوبلکس به معنای نور بیشتر، فضای باز بیشتر و درنتیجه فراخ تر بودن منزل است. به همین دلیل این منازل دلبازتر خواهند بود. همان طور که اشاره کردیم اجرای دکوراسیون خانه های دوبلکس در متراژ های پایین نیز انجام می شود. در این صورت از فضای آپارتمان ها به بهینه ترین شکل ممکن استفاده می شود. اجرای دکور خانه دوبلکس در خانه های آپارتمانی باعث می شود تا محیط نمایی باکلاس و شیک پیدا کند. هزینه هایی که برای معماری و طراحی خانه های دوبلکس انجام می شود بالاست پس مهم است که در ساخت و انتخاب متریال های به کار رفته در آن دقت کافی داشته باشید.
دکوراسیون داخلی خانه دوبلکس
دکوراسیون دوبلکس کاملاً به سلیقه فرد و بودجه ای که فرد برای این منظور در نظر گرفته است بستگی دارد. به طور کلی دکوراسیون داخلی دوبلکس به دو صورت مدرن و کلاسیک صورت می گیرد. البته هزینه های مترتب با هر کدام از این سبک ها می تواند کاملاً متفاوت باشد. در چیدمان خانه دوبلکس سبک کلاسیک تأکید بر لوکس بودن فضا و استفاده از اکسسوری ها و تزئیناتی ست که به طور معمولی هزینه های بالایی را در پی دارد. در طرف مقابل در مدل خانه های دوبلکس از نوع مدرن تأکید بر سادگی فضا و کاربردی بودن آن است. به همین دلیل هزینه های این سبک به مراتب کمتر از سبک کلاسیک است.
انواع دکوراسیون خانه دوبلکس
خانه های دوبلکس را به دو نوع دو طبقه مشترک و دوطبقه غیرمشترک تقسیم می کنند. در انواع دو طبقه مشترک بخش های منزل در این دو طبقه پخش می شود. در اغلب موارد اتاق خواب، اتاق مهمان و سرویس بهداشتی در طبقه فوقانی قرار می گیرد. در طبقه پایین نیز آشپزخانه و نشیمن قرار دارد. در انواع دو طبقه غیرمشترک هر دو طبقه دارای تمامی بخش های ضروری شامل اتاق خواب، آشپزخانه، پذیرایی، حمام و سرویس بهداشتی هستند. به طور کلی انواع دوطبقه مشترک رواج بیشتری دارند.
دکوراسیون داخلی خانه دوبلکس کوچک
معماری دوبلکس و به طور کلی چیدمان خانه دوبلکس فقط مخصوص خانه هایی با متراژ بالا نیست و حتی در منازلی با متراژ پایین تر نیز قابل اجرا هستند. درواقع حتی این سبک از معماری با افزایش ارتفاع منزل می تواند محدودیت های فضا را تا حدی جبران کرده و فضای اضافی در اختیار صاحب خانه قرار دهد. البته در این مورد باید از انواع راه پله هایی که فضای کمتری اشغال می کنند استفاده کرد.
عکس راه پله دوبلکس
راه پله ها از مهم ترین بخش ها در چیدمان خانه دوبلکس محسوب می شوند. راه پله ها اغلب به دو شکل ساده و گرد در معماری این فضاها به چشم می خورند. پله های ساده ظاهری ساده تر دارند و راه رفتن بر روی آنها ساده تر است. این درحالیست که پله های گرد شکیل تر بوده ولی ممکن است در صورت زیاد بودن تعداد پله ها آزاردهنده باشد. از طرفی دیگر پله های گرد پرتی بیشتری دارند و فضای زیادی را به خود اختصاص می دهند. به همین دلیل است که اغلب در فضاهای مسکونی از پله های ساده و در فضاهای تجاری از پله های گرداستفاده می شود. نورپردازی راه پله ها نیز می تواند مطلب مهمی باشد که نباید از آن غافل شد. به همین دلیل توصیه می شود حتما مقاله نورپردازی راه پله را نیز مطالعه کنید.
جنس راه پله در دکوراسیون داخلی خانه های دوبلکس
راه پله ها در خانه های دوبلکس می توانند از مواد اولیه مختلفی تهیه شوند. شیشه، چوب، لمینت، فلز از موادی هستند که اغلب بدین منظور استفاده می شوند. پله های چوبی و پارکت لمینت فضای منزل را به سبک روستیک و کلاسیک نزدیک می کند، البته انواع تیره ظاهر مدرنی دارند. همچنین انواع فلزی و شیشه ای مدرن تر به نظر می رسند و در منازلی که از چنین سبکی پیروی می کنند استفاده می شوند.
نما در خانه دوبلکس
نمای خارجی ساختمان های دوبلکس نیز همانند دکوراسیون داخلی منزل آنها دارای دو سبک مدرن و کلاسیک است. سبک نمای بیرونی درواقع آینه ای از سبک داخلی نیز هست. درواقع به هر طریقی که نما طراحی شده است معماری داخلی نیز از همان سبک پیروی خواهد کرد. این روزها سبک مدرن چه در مورد نما و چه دکوراسیون داخلی محبوب تر شده است. نماهایی شیشه ای با نورپردازی هایی دل انگیز که به صورت خاص و کمتر دیده شده طراحی شده اند نمونه هایی از آن هستند.
هزینه ساخت خانه دوبلکس
به طور کلی هزینه ساخت و همین طور چیدمان خانه دوبلکس در مقایسه با خانه های فلت معمولی به مراتب بیشتر خواهد بود. اما سبک انتخابی نیز در تعیین هزینه ها نقش دارد. به عنوان مثال سبک مدرن که بر کارایی تأکید دارد به نسبت سبک کلاسیک و روستیک هزینه های کمتری در پی دارد. در این سبک همه چیز ساده و باحداقل تزئینات طراحی می شود.
سخن پایانی
در این راهنما به بررسی چیدمان خانه دوبلکس پرداختیم و سعی کردیم به موارد کلیدی که هم در چیدمان و هم در معماری خانه های دوبلکس وجود دارد اشاره کنیم. شاید تا پیش از خواندن این راهنما تصور بسیاری از شما این بود که تفاوت های چندانی بین این نوع منازل و منازل معمولی وجود ندارد اما احتمالاً تا الان متوجه شده اید که منازل دوبلکس ممکن است دارای پتانسیل های بیشتری نسبت به منازل معمولی باشند و درنتیجه دست طراح برای ایجاد خلاقیت و استفاده بهینه از فضا بازتر است.
امیدوارم از مطالعه این راهنما لذت برده باشید.
2 دیدگاه در “همه چیز در مورد چیدمان خانه دوبلکس”
من نمونه کارهاتون رو درباره دکوراسیون لوکس خونه چندتا از دوستام دیدم
خیلی کارتون خوبه
ممنون از مدیریت عالی مجموعه دکورچوب
سلام این مقالتون در مورد دکوراسیون خانه های دوبلکس عالی بود
واقعا از سایت بی نظیرتون لذت بردم