فهرست مطالب

دکوراسیون با رنگ بنفش: ترکیب‌ها، الهام‌ها و نکات کاربردی

دکوراسیون با رنگ بنفش

فهرست مطالب

در دکوراسیون داخلی معمولا افراد دوست دارند تغییراتی اساسی در وضعیت فعلی دیوارپوش ها ، اشپزخانه و صفحه کابینت ها ، پنچره ها ، پارکت لمینت و… ایجاد کنید ولی همیشه رنگ جز لاینفک و جداناپذیر در هر چیزی است و در دکوراسیون داخلی و خارجی منزل هم شدیدا مورد توجه است. دکوراسیون با رنگ بنفش در سال های اخیر بسیار مورد توجه واقع شده و در این مقاله در مورد دکوراسیون با رنگ بنفش قصد داریم زیباترین نمونه های آن را برایتان نمایش دهیم.

چگونه می توان از رنگ بنفش به بهترین شکل در طراحی داخلی به کار ببریم ؟

رنگ هایی که افراد برای محیط زندگی خود و یا حتی در لباس های خود انتخاب می کنند بیان گر خلق و خو ، حالات درونی و روحیات آنها ست و به همین جهت در اکثر اوقات افراد رنگ مورد علاقه خود را در به عنوان رنگ قالب در دکوراسیون منزل شان به کار می برند و رنگ های هماهنگ با آن را در کنارش استفاده می کنند. یکی از رنگ های ایده آل و پرطرفدار در بین اکثریت مردم دنیا رنگ بنفش است و از این رو مورد استفاده از رنگ مورد توجه دکوراتورها و طراحان داخلی است. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم در مورد دکوراسیون با رنگ بنفش بیشتر توضیح دهیم.

دکوراسیون داخلی منزل با مبل بنفش رنگ

یکی از وسایل های منزل که همیشه به چشم می اید مبل ها هستند. اگر می خواهید تناژ رنگ بنفش دلخواه تان را در مبلمان منزل خود داشته باشید و با سایر رنگ های منطبق با آن ست کنید، ابتدا نمونه های زیر را ببینید:

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون داخلی منزل با مبل بنفش رنگ 2

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون داخلی منزل با مبل بنفش رنگ 4

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون داخلی منزل با پرده بنفش رنگ

پرده یکی از وسایلی است که بسیار به منزل نما می دهد و می تواند بر زیبایی منزل تاثیر بگذارد از این سعی می کنیم رنگ پرده را طوری انتخاب کنیم که با سایر رنگ های موجود در وسایل های دیگر قابل ست کردن باشد . پرده بنفش یکی از پر طرفدار ترین پرده های موجود در بازار است که با رنگ های زیادی چون زرد ، سبز ، سفید ، نارنجی و… قابل ست کردن است و می توان انها به طور همزمان انها را در کنار هم به کار برد. نمونه های استفاده از رنگ بنفش در پرده را در زیر مشاهده می کنید:

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون داخلی منزل با پرده بنفش رنگ 1

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون داخلی با کاغذ دیواری رنگ بنفش

همیشه دیوارها اولین چیزی هستند که در بحث بازسازی منزل مطرح می شوند و استفاده از رنگ روغنی بنفش یا کاغذ دیواری بنفش بسیار می تواند به زیبایی منزل شما کمک کند:

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون با رنگ بنفش

دکوراسیون داخلی با کاغذ دیواری رنگ بنفش 8

دکوراسیون با رنگ بنفش

خرید کاغذ دیواری

تاریخچه استفاده از رنگ بنفش در دکوراسیون

رنگ بنفش جز رنگ های رویال و سلطنتی است و در بین پادشانی چون آخرین فرعون مصر باستان و کائوپاترا محبوبیت زیادی داشته است. در قدیم بعلت نایاب بودن این رنگ فقط در اختیار اشراف زادگان و پادشاهان بود و به همین دلیل ان را به عنوان یک رنگ شاهانه می شناختند و رنگی سلطنتی در نظر گرفته می شد ولی امروزه بعلت فراوانی این رنگ دیگر متعلق خانواده های سلطنتی نیست. با توجه به این که بنفش رنگی زنانه است و این رنگ مثل سایر رنگ ها القا کنند و بیانگر نشانه ها و نمادهایی است با دانستن اهمیت و نفش رنگ بنفش در روح و روان تان بهتر به اهمیت و کاربرد آن در طراحی دکوراسیون داخلی پی خواهید برد.

رنگ بنفش شامل چه رنگ هایی است؟

رنگ بنفش حاصل ترکیب رنگ های اصلی آبی و سرخ است و جایگاه این رنگ در میان رنگ های ارغوانی و آبی است. از انجا که آبی ، رنگی سرد و سرخ ، رنگی گرم می باشد در نتیجه بنفش ، رنگی ملایم است .

دکوراسیون با رنگ بنفش چه اثرات روانی بر روی افراد دارد ؟

رنگ بنفش ملایم یا یاسی باعث ایجاد حس آرامش و رهایی از تنش های فکری است و معمولا اکثر روانشناسان و مشاوران از تن رنگ بنفش در طراحی دکوراسیون اتاق کار خود استفاده می کنند تا در زمان مشاوره ، مراجعه احساس راحتی بیشتری داشته باشد . از انجا که بنفش ترکیب رنگ های سرد و گرم است و ایجاد کننده حس عشق و آرامش بوده و نشانه وفاداری است .

رنگ بنفش برای داشتن خواب عمیق و پیشگیری از پریشانی ذهن بسیار موثر است؛ به همین دلیل این رنگ در مدیتیشن و مراقبه استفاده می شود . این رنگ همچنین بعلت ایجاد حس خوشایند در افراد در دکوراسیون داخلی منزل مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ بنفش نه تنها در اتاق نشیمن ، اتاق پذیرایی ، اتاق خواب به کار می رود که حتی در سرویس بهداشتی هم مورد استفاده است .

ویژگی های اصلی رنگ بنفش

  • برابر تعادل
  • رنگ ابهام
  • تنهایی
  • خیال انگیز
  • ولرم
  • مرموز
  • ترس زیاد
  • اسرار امیز بودن

ترکیب رنگ بنفش با سایر رنگ ها در دکوراسیون

بنفش رنگی است که به راحتی در کنار سایر رنگ ها جلوه خود را پیدا می کند و در دکوراسیون داخلی نیز به عنوان رنگ مکمل و متناسب با رنگ های زیادی استفاده می شود. رنگ های مختلفی که در کنار بنفش، در دکوراسیون داخلی زیبا می شوند شامل دسته های زیر می شود:

  • رنگ های مکمل بنفش: شامل سبز، زرد  و نارنجی. ترکیب این رنگ ها با بنفش باعث افزایش شدت و درخشندگی فضا می شود و سطح شادی محیط را افزایش می دهد.
  • رنگ های متضاد با بنفش: قرمز، نارنجی تیره و صورتی. جذابیت این رنگ ها بسیار بالا است اما باید با احتیاط از آن ها استفاده کرد تا هرج و مرج محیط کاهش یابد.
  • رنگ های هماهنگ و هم طیف با بنفش: شامل آبی، صورتی و سفید. ترکیب این رنگ ها با بنفش به آرام و متعادل شدن فضا کمک کرده و حس لوکس و آرامشبخشی را به ساکنان محیط منتقل می کند.

بنفش در سبک‌های مختلف دکوراسیون داخلی

3 سبک مهم دکوراسیون داخلی که رنگ بنفش می تواند نقش مهم و مناسبی را در آنها ایفا کند عبارت اند از:

  • دکوراسیون کلاسیک: استفاده از رنگ بنفش در دکوراسیون کلاسیک باعث ایجاد فضایی سلطنتی، شکوهمند و لوکس می شود؛ همانطور که ترکیب رنگ طلایی با رنگ های بسیار تیره مانند سرمه ای، مشکی و بنفش تیره بع عنوان یکی از نماد های لوکس بودن در نظر گرفته می گردد.
  • دکوراسیون مدرن: بنفش در دکوراسیون مدرن یعنی افزایش سادگی و کاهش پیچیدگی های محیط. مثل استفاده از دیوارهای سفید، کفپوش های تیره و مبمان بنفش که ترکیب بسیار شیکی را می سازند.
  • دکوراسیون مینیمال: در دکوراسیون مینیمال معمولا از رنگ بنفش به صورت خیلی محدود استفاده می شود؛ آن هم برای ایجاد شادابی در محیطی که معمولا رنگ های غالب آن، رنگ های خنثی هستند. مثل استفاده از رنگ بنفش در یکی از دیوارهای اتاق نشیمن.

هزینه و قیمت دکوراسیون با رنگ بنفش

با توجه به قیمت های مختلفی که در کار دکوراسیون در بازار مطح می گردد توصیه می کنیم برای اینکه در کار تغییر دکوراسیون داخلی یا خارجی منزل خود موفق باشید و به نتیجه ایده ال خود برسید لازم است قبل از هر چیز با توجه به رنگ های مورد علاقه تان در مورد هارمونی رنگ ها ، جنس و علائم اختصاری کاغذ دیواری یا رنگ روغن مورد نظرتان و میزان تجربه کار اجرا کننده اطللاعات کافی کسب کنید . شما هم می توانید مثل سایر مشتریان دکورچوب همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید و بابت طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی منزل تان مشاوره رایگان دریافت کنید.

امیدوارم از مطالعه این راهنما لذت برده باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *