پارکت لمینت که اغلب به اشتباه به آن پارکت نیز گفته می شود را می توان یکی از شیک ترین و در عین حال کاربردی ترین کفپوش ساختمانی به حساب آورد. پارکت لمینت ها ظاهری چوبی شکلی دارند و از نظر کاربرد تقریباً تمام انواع موجود در بازار ویژگی های مشترک زیادی دارند. اما نوع خاصی از آن به نام پارکت لمینت برجسته به لحاظ ظاهری تفاوت هایی با سایر انواع لمینت دارد که در این راهنما سعی داریم به بررسی آن بپردازیم.
پارکت لمینت برجسته
پارکت لمینت ها می توانند روکش های مختلفی داشته باشند؛ که برخی از آنها شامل روکش برجسته می باشد. پارکت لمینت برجسته و به طور کلی پارکت لمینت جایگزین های ارزان قیمت تری نسبت به پارکت های تمام چوب هستند. چوب های طبیعی هم گران هستند و هم منابع آن رو به زوال است. از این رو تولیدکنندگان کفپوش های چوبی به فکر ساخت لمینت افتادند. لمینت ها از فیبر تهیه می شوند و قیمت به مراتب مناسب تری نسبت به پارکت های چوبی دارند. اما ظاهر آنها صددرصد شبیه چوب نیست.
برای جبران این نقیصه پارکت لمینت طرح برجسته ساخته شده اند اما این لمینت ها دقیقاً چگونه هستند و ساختار آنها چگونه است؟ پیش از پاسخ دادن به این سؤال لازم است با ساختار لمینت ها به طور کلی آشنا شویم.
ساختار پارکت لمینت
پارکت لمینت ها برخلاف پارکت ها ساختار یک تکه ندارد بلکه به منظور افزایش و بهبود خواص فیزیکی دارای ساختار لایه ای می باشند. این ساختار بشدت بر دوام و مقاومت کفپوش در برابر عوامل تهدیدزای خارجی مثل رطوبت و خط و خش مؤثر است.
اولین و بالاترین لایه لمینت لایه اورلی است. این لایه بی رنگ بوده و با لمس نمی توان به وجود آن پی برد. وجود این لایه سبب افزایش مقاومت لمینت در برابر خط و خش می شود. البته برخی از لمینت های نامرغوب فاقد این لایه بوده و درنتیجه پس از مدت کوتاهی از نصب دچار خط و خش شدیدی می شوند.
بیشتر بخوانید: دکوراسیون زمستانی منزل
لایه پرینت لایه بعدی ست که روی لمینت قرار می گیرد و الگوی چوب که بر روی سطح کفپوش می بینید ناشی از وجود این لایه است.
لایه مغزی مهم ترین لایه لمینت است که از فیبر با چگالی بالا یا همان HDF در تهیه آن استفاده می شود.
پایین ترین لایه لمینت لایه بالانس می باشد که بین لمینت و کف زمین قرار می گیرد و از نفوذ رطوبت به لایه مغزی جلوگیری می کند. این لایه مثل یک عایق عمل می کند و وجود آن در ساختار لمینت ضروری است.
پارکت لمینت برجسته چیست؟
پارکت لمینت برجسته دارای همان ساختاری ست که لمینت های معمولی دارند اما یک تفاوت عمده با آنها دارد! پارکت لمینت برجسته دارای روکش یا همان لایه دکوری برجسته است. به همین دلیل به آن لمینت با طرح برجسته گفته می شود. اما مزیت های این نوع از کفپوش ها کدام است؟
به طور کلی این برجستگی سبب نزدیک شدن شکل ظاهری کفپوش به چوب طبیعی می شود که در زیباتر به نظر رسیدن آن نقش بسزایی دارد. بسیاری از افراد با مشاهده آن متوجه تفاوت های آن با پارکت های تمام چوب نخواهند شد.
انواع پارکت لمینت طرح برجسته
پارکت لمینت های طرح برجسته در دو نوع طرح برجسته تطبیقی (سینک) و طرح برجسته غیر تطبیقی (غیرسینک) تولید می شوند. پارکت لمینت های طرح برجسته تطبیقی به این معناست که برجستگی های لایه روکش با طرح مطابقت کامل دارد و از این رو ظاهری به مراتب جذاب تر و طبیعی تری خواهد داشت. درعوض پارکت لمینت های برجسته غیرتطبیقی فاقد چنین ویژگی هستند. با این حال همچنان زیبا بوده و ظاهر جذابی دارند. اما در مقایسه با لمینت های برجسته تطبیقی شباهت کمتری به پارکت های تمام چوب دارند.
بیشتر بخوانید: دکوراسیون داخلی
برندهای لمینت برجسته در ایران
در حال حاضر دو برند اقدام به تولید لمینت طرح برجسته در بازار کرده اند؛ پارکت لمینت آلتون و پارکت لمینت آرتا. پارکت لمینت آلتون دارای روکش برجسته تطبیقی می باشد که انطباق کامل با لایه طرح داشته و از این رو ظاهر بسیار جذابی دارد. این ویژگی در کنار کد رنگ های جالب و کاربردی این برند می تواند آن را در اولویت اول افرادی قرار دهد که قصد خرید لمینت طرح برجسته را دارند. پارکت لمینت آرتا نیز که در بازار بسیار شناخته شده است در راستای رفع نیاز مصرف کنندگان لمینت برجسته نیز تولید می کند. لمینت برجسته آرتا از نوع غیرتطبیقی بوده ولی ظاهر و رنگبندی زیبا و جذابی دارد.
نگهداری از پارکت لمینت برجسته
گردگیری پارکت لمینت یکی از مهم ترین مراحلی ست که باید به طور مرتب به منظور حفظ ظاهر زیبا این کفپوش انجام شود. گردگیری را می توان با کمک جاروبرقی انجام داد. این کار باعث می شود گرد و غبار به لایه های زیرین لمینت نفوذ نکند. پس از آن در صورت نیاز می توانید به کمک یک دستمال نرم و مرطوب سطح کفپوش را تمیز کنید. در صورت نیاز به استفاده از شوینده حتماً باید از شوینده های مخصوص آن استفاده کنید و هرگز به سراغ شوینده های خانگی و شیمیایی نامناسب نروید. در غیر اینصورت به لایه اورلی آسیب وارد می شود و لمینت مستعد انواع آسیب های سطحی خواهد شد.