دیوارپوش آنتی باکتریال، محیط خانه را از آنچه به نظر میرسد امنتر میسازد! یکی از پناهگاههای همیشگی ما برای فرار از خستگی، مشغلهها، آلودگیها و بیماریهای ناشی از آن، خانه است. اما در سالهای اخیر، ویروس کرونا یادآور شد که خانه هم آنچنان امن نیست و ویروسها میتوانند بر تمامی سطوح وجود داشته باشند. دیوارها به عنوان یکی از اجزای اصلی خانه، نقش مهمی در سلامت و ایمنی افراد ایفا میکنند. دیوارپوشهای آنتی باکتریال، به گونهای طراحی شده است که از رشد و تکثیر باکتریها و قارچها جلوگیری میکند. این دیوارپوشها با استفاده از مواد خاصی تولید میشوند که خاصیت آنتی باکتریال دارند. این مواد معمولاً شامل نقره، یونهای مس، و نانوذرات هستند. از انواع دیوارپوش آنتی باکتریال می توان در محیطهای مختلف مثل آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی استفاده کرد. علاوه بر این، مزایای این دیوارپوش موجب شده تا کاربرد گستردهتری داشته باشد و در محیطهای بهداشتی مثل بیمارستانها و محیطهای پر رفت و آمد مثل محل کار استفاده شود.
کاربرد و مزایای دیوارپوش آنتی باکتریال
در سطح دیوارپوش آنتی باکتریال ترکیباتی به کار رفته که از رشد و تکثیر باکتری و میکروب ها جلوگیری می کند. بنابراین این دیوارپوش ها انتخاب مناسبی برای محیط هایی هستند؛ که احتمال تجمع باکتری و میکروب بالاست. کاربرد گسترده و مفید این عناصر را میتوان در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، مطب های پزشکی، مهدکودک ها، مدارس، آشپزخانه ها و رستوران ها مشاهده کرد. امروزه تنوع در طرح و رنگ این دیوارپوشها، موجب شده تا در خانهها نیز از آنها استفاده کرد.
استفاده از انواع دیوارپوش آنتی باکتریال در آشپزخانه، فضاهای بین کابینتی، حمام و سرویسهای بهداشتی علاوه بر افرایش بهداشت محیط جلوه و ارزش خاصی نیز به این فضاها میبخشد. بهطوری که، در برخی موارد استفاده از این المان در طراحی دکوراسیون داخلی بر ارزش ملکی که در آن زندگی میکنید افزوده و یک عنصر آپشنال محسوب میشود.
برای آشنایی با انواع مختلف دیوارپوش ها به صفحه انواع دیوارپوش مراجعه کنید.
مزایای دیوارپوش آنتی باکتریال
- افزایش بهداشت و سلامت محیط: این دیوارپوش با جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری ها و میکروب ها، به افزایش بهداشت و سلامت محیط کمک می کند. این امر به ویژه در محیط هایی که افراد حساس مانند کودکان و سالمندان حضور دارند، اهمیت زیادی دارد.
- کاهش خطر ابتلا به بیماری ها: با کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، عفونت های پوستی و …، سلامت افراد را بهبود می بخشد.
- سهولت در نظافت و شستشو: این دیوارپوش به دلیل سطح صاف و یکدست خود، به راحتی قابل شستشو و ضدعفونی است. این امر باعث می شود که بتوان به راحتی محیط را از آلودگی باکتریایی پاک کرد.
- تنوع در طرح و رنگ: در طرح ها و رنگ های متنوعی تولید می شود که می توان با توجه به سلیقه و نیاز خود، یکی از آنها را انتخاب کرد.
- دوام و ماندگاری بالا: این دیوارپوش از مواد با کیفیت و بادوام ساخته شده که می تواند در برابر عوامل محیطی مختلف مانند رطوبت، نور خورشید و ضربه، مقاومت خوبی از خود نشان دهد.
انواع دیوارپوش آنتی باکتریال
انواع دیوارپوش آنتی باکتریال بر اساس مواد اولیه ای که در ساخت آنها استفاده می شود، به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه به رایجترین انواع این دیوارپوش اشاره میکنیم. هرکدام از انواع دیوارپوشها در محیطهای مختلفی استفاده میشوند؛ که به کاربرد آنها در محیطهای مختلف نیز میپردازیم.
- دیوارپوش آنتی باکتریال پی وی سی: این نوع دیوارپوش از مواد پی وی سی ساخته شده است که دارای خاصیت آنتی باکتریال هستند. دیوارپوش های پی وی سی آنتی باکتریال از قیمت مناسب و تنوع بالایی برخوردار هستند.
- دیوارپوش سنگی: این نوع دیوارپوش از مواد سنگی ساخته شده است. دیوارپوش های سنگی آنتی باکتریال از زیبایی و دوام بالایی برخوردار هستند، اما قیمت آنها نسبتاً بالاتر است.
- دیوارپوش وینیل: این نوع دیوارپوش از مواد وینیل ساخته شده است دیوارپوش های وینیل از قیمت مناسب و تنوع بالایی برخوردار هستند.
1. دیوارپوش آنتی باکتریال بین کابینتی
اگر به دنبال این هستید که در کنار زیبایی و جلوه، بهداشت را نیز در آشپزخانهی خود داشته باشید؛ انواع دیوارپوش آنتی باکتریال بین کابینتی یک گزینه عالی و محبوب است. این دیوارپوش ها به گونه ای طراحی شده اند که از رشد باکتری و قارچ ها جلوگیری می کنند، که می تواند به حفظ سلامتی افراد خانواده کمک کند. دیوارپوش های بین کابینتی با قابلیت آنتی باکتریال در انواع مختلفی از مواد، از جمله پی وی سی، سنگ مصنوعی و سنگ طبیعی موجود هستند. این دیوارپوشها در طرح و رنگ های مختلفی وجود دارند که میتوانید متناسب با دکوراسیون داخلی خود یکی ار آنها را به کار ببرید.
2. دیوارپوش آنتی باکتریال سرویس بهداشتی
سرویسهای بهداشتی یکی از محیط های مستعد میکروب و باکتری هستند. بنابراین بهتر است در ساخت و طراحی این فضاها از مواد و متریال آنتی باکتریال استفاده شود؛ تا بهداشت این محیط حفظ شود. انواع دیوراپوش آنتی باکتریال سرویس بهداشتی معمولا از انواع ورق سنگی و وینیل این دیوارپوش هستند. این دیوارپوش ها علاوه بر خاصیت ضد باکتری، دارای دوام و مقاومت بالا در برابر رطوبت هستند. همچنین با دیوارپوش های ورقه سنگی میتوان جلوه ی خاص و ظاهری شیک به سرویس های بهداشتی بخشید. برای اطلاعات بیشتر، دیوار پوش ضد رطوبت را ببینید!
3. دیوارپوش آنتی باکتریال حمام
حمام نیز یکی از محیط هایی است که باید بهداشت و نظافت به صورت دائم در آن رعایت شود. استفاده از انواع دیوارپوش آنتی باکتریال حمام میتواند به حفظ بهداشت این محیط کمک کند. اگر به دنبال استفاده از انواع دیوارپوش های ضد باکتری برای حمام خانه خود هستید می توانید از انواع ورق سنگی استفاده کنید. این عناصر در برابر آب، رطوبت و میکروب ها مقاوم بوده و ظاهری بسیار لوکس دارند. همچنین از این دیوارپوش در طرح و رنگ های مختلف برای انواع دکوراسیون داخلی استفاده کنید. استفاده از دیوارپوش های پی وی سی نیز می تواند برای حمام و سرویس های بهداشتی مناسب باشد. اما این دیوارپوش ها مقاومت کمتری نسبت به انواع سنگی آن دارند.
4. دیوارپوش آنتی باکتریال بیمارستانی
یکی از راه های کاهش خطر انتقال عفونت، میکروب و باکتری در بیمارستان و بخش های مختلف آن استفاده از انواع دیوارپوش آنتی باکتریال بیمارستانی است. به طور معمول از انواع دیوارپوش های ورق سنگی و پیویسی برای محیط های بیمارستانی استفاده میشود. این دیوارپوش ها میتوانند قابلیت آنتی باکتریال را برای بیمارستانها داشته باشند و تنها تفاوت آنها در ماندگاری و قیمت آنهاست. انواع سنگی این دیوارپوش دارای دوام و ماندگاری بالاتری نسبت به انواع پی وی سی هستند و در مقابل قیمت بالاتری نیز دارند.
نصب دیوارپوش آنتی باکتریال
نصب دیوارپوش آنتی باکتریال یک فرآیند ساده است که می توان آن را با ابزارهای اساسی انجام داد. در ادامه به اصول کلی نصب این دیوارپوش میپردازیم. توجه داشته باشید؛ اگر در نصب دیوارپوش مهارت کافی را ندارید بهتر است از یک مفر ماهر و متخصص کمک بگیرید.
در ابتدا باید نسبت به اندازه ی فضای خود دیوارپوشی در طرح و رنگ دلخواه خود آماده کنید. سطح دیوار را آماده کنید. دیوار باید تمیز، خشک و عاری از هرگونه گرد و غبار، روغن یا باقی مانده باشد. اگر دیوار دارای هرگونه ناهمواری یا آسیب است، باید آن را قبل از نصب دیوارپوش تعمیر کنید.
برای راحتی کار خود میتوانید طرح دیوارپوش را بکشید. برای تعیین تعداد پانل های مورد نیاز برای پوشش کل دیوار، دیوار را اندازه بگیرید و سپس اندازه پانل ها را تقسیم کنید. همچنین باید در نظر بگیرید که آیا می خواهید بین پانل ها فاصله بگذارید یا خیر. پانل ها را به دیوار بچسبانید.برای اینکار از چسب مخصوص دیوارپوش استفاده کنید و آن را به دقت پشت هر پانل بمالید. سپس، پانل را در جای خود قرار دهید و آن را به دیوار فشار دهید تا بچسبد.
چند نکته برای نصب انواع دیوارپوش آنتی باکتریال:
- اگر در حال نصب دیوارپوش در یک محیط مرطوب هستید، از چسب ضد آب استفاده کنید.
- اگر میخواهید دیوارپوش را در یک محیط با رفت و آمد زیاد نصب کنید، از چسب تقویت شده استفاده کنید.
- برای نصب دیوارپوش در یک محیط با کودکان یا حیوانات خانگی، از چسب ایمن برای کودکان و حیوانات خانگی استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم برای خرید دیوارپوش هایی از جنس پی وی سی به صفحه دیوارپوش پی وی سی مراجعه کنید.
طراحی داخلی با دیوارپوش آنتی باکتریال
مزایای دیوارپوش آنتی باکتریال باعث شده تا به گرینه ایی محبوب در طراحی دکوراسیون داخلی تبدیل شود. این دیوارپوش ها ضد آب، ضد خش و ضد میکروب هستند و به راحتی تمیز می شوند. همچنین، از رشد باکتری ها و میکروب ها جلوگیری می کنند. این امر آنها را برای محیط هایی که بهداشت و نظافت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، مانند بیمارستان ها، مراکز درمانی، مدارس و مهدکودک ها، ایده آل می کند.
امروزه انواع بسیاری از این دیوارپوشها برای به کارگیری در بسیاری از دکوراسیونهای داخلی طراحی و تولید شده اند. به طوریکه اگر قصد استفاده از این دیوارپوشها را داشته باشید؛ می توانید متناسب با دکوراسیون داخلی خود، طرح و رنگی دلخواه را انتخاب کرده و استفاده کنید. همچنین می توانید با توجه به بودجه خود، انواع متفاوت آن را با کیفیت و قیمت های مختلف انتخاب کنید. در صورتی که می خواهید یکی از انواع این دیوارپوش های ضد باکتری را برای خانه و یا محیط کار خود استفاده کنید؛ حتما از یک فرد ماهر در نصب کمک بگیرید. چرا که روش و طریقه ی نصب تاثیر بسیاری در دوام و ماندگاری دیوارپوش دارد.
سخن پایانی
هنگام انتخاب انواع دیوارپوش آنتی باکتریال عوامل مختلفی مانند نوع محیط، بودجه و سلیقه شخصی باید در نظر گرفته شود. اگر قصد دارید از این دیوارپوشها در محیطی مانند بیمارستان یا آزمایشگاه استفاده کنید؛ باید به دنبال دیوارپوشی باشید که از مواد اولیه با کیفیت و بادوام ساخته شده باشد و دارای خاصیت آنتی باکتریال قوی باشد. اگر بودجه محدودی دارید، میتوانید از دیوارپوش پی وی سی استفاده کنید که از قیمت مناسبی برخوردار است. اما اگر به دنبال دیوارپوشی با زیبایی و دوام بالا هستید، می توانید از انواع سنگی این دیوارپوش استفاده کنید.