پارکت لمینت امروزه به یک نام آشنا در میان علاقه مندان به طراحی یک دکوراسیون داخلی زیبا، تبدیل شده است. طراحی و ساختار چوبی پارکت لمینت ها، زیبایی بی نظیر و جلوه خاصی به منازل شما می بخشد. از سویی، نگهداری از پارکت لمینت، یک دغدغه مهم و اساسی برای خریداران آن به شمار می رود. از آنجایی که جلوه چوب، با درخشش، تمیزی و براق بودن آن، رابطه مستقیمی دارد، خریداران پارکت عموما پس از گذشت مدتی از خرید و نصب آن، با این سوالات مواجه میشوند: چگونه پارکت را براق کنیم ؟! طرز تمیز کردن پارکت چیست؟
اما نیازی نیست نگران باشید. در این نوشته از دکورچوب، درباره روش تمیز کردن پارکت ، برق انداختن پارکت و نکات مختلف آن توضیحاتی را به شما ارائه خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
روش تمیز کردن پارکت چیست؟
روش تمیز کردن پارکت بسیار ساده است: کافی است سطح پارکت را با یک طی مرطوب، تمیز کنید. اگر پارکت یا لمینت شما دارای جنس مناسبی باشد، رطوبت بسیار کم آسیبی به آن نمی رساند و تا سالیان متمادی، می توانید پارکت خود را با این روش تمیز کنید.
روش دیگر تمیز کردن پارکت، استفاده از شوینده های مخصوص سطوح چوبی (که در هر فروشگاهی در سطح شهر می توان یافت) است. اگر هم قصد استفاده از این نوع شوینده ها را ندارید، می توانید به سادگی و با کمک شیشه شور ها – که مواد شوینده خیلی قدرتمندی ندارند و شوینده های سبکی محسوب می شوند – سطح پارکت یا لمینت خود را تمیز کنید.
پارکت ها و لمینت ها، پایه چوبی دارند و چوب، عنصر اساسی تشکیل دهنده آن ها است. احتمالا حدس این موضوع کار سختی نباشد که محصولات چوبی، در برابر آب مقاومت چندان بالایی ندارند. از این رو، اولین نکته ای که باید درباره تمیز کردن پارکت بدانید، این است که به هیچ عنوان نباید روی آن آب بریزید. البته طبیعتا ممکن است به طور تصادفی، گاهی روی پارکت شما کمی آب ریخته شود که اگر آن را تمیز و خشک کنید، به هیچ عنوان مشکلی برایتان ایجاد نمی کند. اما اگر بخواهید سطح پارکت را با آب بشویید و خیسی و رطوبت زیاد روی سطح آن تا مدتی باقی بماند، مشکلات زیادی برای پارکت شما ایجاد خواهد شد؛ مشکلاتی مانند باد کردن پارکت و آسیب دیدگی و ترک خوردن آن. از این رو، از خیس کردن بیش از حد پارکت ها و لمینت ها، خودداری کنید.
در مقاله تمیز کردن لمینت کف به توضیح روش تمیز کردن لمینت پرداختیم که پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید.
چگونه پارکت را براق کنیم
روش مشخص و دقیقی برای برق انداختن پارکت وجود ندارد. وقتی می خواهید روش های برق انداختن پارکت را بدانید، شاید به دنبال این باشید که یک نوع روغن خاص، فرچه خاص یا نکاتی از این دست را برای براق کردن پارکت به کار بگیرید. اما روش براق کردن پارکت اینگونه نیست. اگر براق بودن پارکت برایتان اهمیت خاصی دارد، لازم است که در هنگام سفارش پارکت، به فروشنده و پیمانکار نصاب آن تاکید کنید که شما خواهان یک پارکت براق و درخشان هستید. بیان کردن این نکته سبب می شود که پیمانکار، با ساب و رزین کردن پارکت، براق بودن و درخشندگی آن را افزایش می دهد. برای همین، فارغ از این که چه نوع پوششی برای پارکت خود انتخاب می کنید، فروشنده آن می تواند با انجام اقدامات خاص، مشابه آن چه که ذکر کردیم، براق بودن پارکت شما را افزایش دهد.
نکته ای که در این میان وجود دارد، این است که لمینت از این جهت با پارکت تفاوت جالب توجهی دارد؛ تفاوت در آن جا است که لمینت، اگر لایه دکور یا روکش براق نداشته باشد، قابلیت براق شدن نخواهد داشت. این عنی برخلاف پارکت ها، امکان انجام اقداماتی مانند ساب زدن، لاک زدن یا… برای براق کردن لمینت ها و لایه پوششی آن ها وجود ندارد. لایه های دکور یا پوششی لمینت که در سراسر جهان تولید شده و در کشور ما نیز مورد استفاده قرار می گیرند، پس از تولید شدن، قابلیت تغییر ندارند. از این رو، لایه مورد استفاده در لمینت، یا مات است و یا براق.
پوشش های لمینت دارای سه حالت مختلف هستند:
- مات
- نیمه مات
- براق
به طور کلی در استفاده از لمینت ها، جه در ایران و چه در سایر نقاط دنیا، روکش های مات طرفداران بیشتری دارند. دلیل این موضوع نیز بازتاب ندادن نور توسط این روکش ها در طول روز است که مانع اذیت شدن چشمان شما خواهد شد. از این رو لمینت هایی که پوشش براق دارند، چندان مناسب استفاده در منزل یا محیط کار نیستند.
پیشنهاد می کنیم برای خرید و مشاهده قیمت پارکت به صفحه خرید پارکت لمینت مراجعه کنید.
در صورت ترک خوردن پارکت چه باید کرد؟
اولین اقدام شما پس از مشاهده ترک خوردگی در سطح پارکت یا لمینت، باید مراجعه به کارشناسان و نصاب های متخصص در این زمینه باشد. در مورد پارکت ها، فرایند اصلاح کردن ترک خوردگی کمی آسان تر است. اگر ترک خوردگی پارکت، کوچک و ریز باشد، نصاب پارکت لمینت آن را با بتانه پر کرده و سپس روی آن را رنگ می زند. سپس ساب زنی و لاک زنی پارکت را در نقطه مورد نظر انجام می دهد. اگر آسیب و ترک ایجاد شده بیشتر باشد، تکه مورد نظر باید کاملا جدا شده و با یک قطعه سالم جایگزین گردد. برای قطعه جایگزین نیز باید مراحل رنگ زدن، ساب و لاک، انجام شود.
برای لمینت، اوضاع کمی متفاوت است. اگر خط یا خراشی روی لمینت افتاده باشد، می توانید با استفاده از بتانه همرنگ با لمینت، آن خراش را پر کنید. اگر ترک خوردگی خیلی ریز باشد، می توانید با استفاده از ماژیک های همرنگ لمینت، آن خط را از دید پنهان کنید. اما اگر یک تایل لمینت به طور کلی دچار مشکل شده باشد، باید به نصاب اطلاع دهید تا آن قطعه را به طور کامل تعویض کند. برای همین است که معمولا در دکورچوب به شما توصیه می کنیم که یک قطعه اضافی برای این موارد خریداری کرده و در منزل خود نگهداری کنید تا در موارد لزوم، بتوانید از آن استفاده نمایید.
در مقاله تعمیر خراشیدگی پارکت لمینت به معرفی روش های کاربردی می پردازیم.
سخن پایانی
در این مقاله می خواستیم بدانیم که چگونه پارکت را براق کنیم و طرز تمیز کردن پارکت دقیقا به چه صورتی می باشد. همچنین، درباره راه های برطرف کردن ترک خوردگی پارکت و لمینت نکاتی را بیان کردیم. امیدواریم این مقاله مورد توجهتان واقع شده باشد. اگر در رابطه با مطالب مطرح شده سوالی دارید، با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.