- مشاوره تخصصی رایگان: 02191010607
- خدمات ویژه نصب
- ارسال در ۲۴ ساعت در تهران و سایر استان ها
- خدمات ویژه حمل برای فروشگاه ها
- ارسال رایگان سفارش ها تا باربری

رنگ آمیزی قرنیز سنگی، راهی برای جان بخشی دوباره به قرنیزها و گامی به سوی تغییر دکوراسیون داخلی است. قرنیزها عنصری مهم در دکوراسیون داخلی هستند؛ که علاوه بر زیبایی، وظایف کاربردی مانند محافظت از دیوارها در برابر ضربه و رطوبت را نیز بر عهده دارند. این المانهای مهم، از جنسهای مختلفی مانند چوب، سنگ، پلاستیک و ام دی اف ساخته میشوند؛ و در بسیاری از فضاهای داخلی همچون فضاهای مسکونی و همچنین محیطهای کاری قابل استفاده هستند.
اگرچه امروزه، قرنیزهای سنگی جای خود را به انواع مدرن و چوبی خود دادهاند؛ با این حال این استفاده از این قرنیزها به دلیل مقاومت بالا، هنوز در بسیاری از فضاهای داخلی وجود دارد.
اما ممکن است بعد از مدتی، رنگ قرنیزهای سنگی کدر و یا کهنه شود؛ و نیاز به رنگ آمیزی داشته باشد. در ادامه این مقاله از دکور چوب، رنگ آمیزی قرنیز سنگی را مرحله به مرحله بررسی میکنیم؛ و به تمامی نکات مربوط به آن میپردازیم.
برای رنگ آمیزی قرنیز، در ابتدا لازم است که فضای داخلی را برای اینکار آماده کنید. سپس تمامی وسایلی که به آن نیاز دارید را تهیه، و در محل رنگ آمیزی قرنیز سنگی جمع آوری کنید. در ادامه مراحل رنگ آمیزی را به صورت کامل و مرحله به مرحله دنبال میکنیم.
کف و دیوارها را با پارچه یا پلاستیک بپوشانید تا از رنگ پاشی محافظت شوند. همچنین، پنجره ها و درها را ببندید تا از ورود گرد و غبار و حشرات جلوگیری شود. به علاوه، لازم است تهویه مناسب را فراهم کنید تا حین رنگ آمیزی دچار مشکل در تنفس نشوید.
حال با استفاده از یک پارچه مرطوب، گرد و غبار و کثیفی را از روی قرنیز پاک کنید. اگر قرنیز ترک خورده یا آسیب دیده است، از بتونه چوب برای پر کردن و ترمیم آن استفاده کنید. پس از خشک شدن بتونه، سطح آن را با سمباده صاف کنید.
در آخر، نوار نقاشی را در امتداد لبه بالایی و پایینی قرنیز بچسبانید تا از رنگ آمیزی دیوار و کف جلوگیری شود.
در ابتدا، طبق دستورالعمل روی قوطی رنگ، رنگ را به طور کامل مخلوط کنید؛ و در صورت نیاز، حلال را به رنگ اضافه کنید تا رقیق تر شود.
برای شروع رنگ آمیزی قرنیز، ابتدا از قلم موی زاویه دار برای رنگ آمیزی گوشه ها و کناره های قرنیز استفاده کنید. سپس، با استفاده از قلم موی صاف یا غلتک رنگ، سطوح صاف قرنیز را رنگ آمیزی کنید. توجه داشته باشید که رنگ را در لایه های نازک و یکنواخت اعمال کنید. صبر کنید تا هر لایه قبل از اعمال لایه بعدی کاملاً خشک شود.
پس از خشک شدن کامل لایه اول، لایه دوم رنگ را به همان روش اعمال کنید. حال میتوانید نوار نقاشی را به آرامی جدا کرده و محیط را تمیز کنید.
تعداد دفعات رنگ آمیزی قرنیز به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل نوع قرنیزی است که به رنگ آمیزی نیاز دارد. به طور کلی، قرنیزهای چوبی و سنگی بیشتر از قرنیزهای ام دی اف یا پی وی سی به رنگ آمیزی دارند.یکی دیگر از موارد مهم، نوع رنگ مورد استفاده شما است. رنگ های روغنی به طور کلی دوام بیشتری نسبت به رنگ های لاتکس دارند و نیاز به رنگ آمیزی کمتری دارند.
همچنین، قرنیزهایی که در مکان های پر تردد قرار دارند، مانند راهروها و ورودی ها، به رنگ آمیزی بیشتری نسبت به قرنیزهایی که در مکان های کم تردد قرار دارند، نیاز دارند. به طور کلی، توصیه می شود قرنیزها را هر 3 تا 5 سال یکبار رنگ آمیزی کنید. با این حال، ممکن است لازم باشد قرنیزها را در فواصل زمانی کوتاه تری رنگ آمیزی کنید.
رنگ آمیزی قبل و بعد از نصب قرنیزها به عوامل مختلفی بستگی دارد. از طرفی، همانطور که در ابتدا اقدام به نصب قرنیزهای نو میکنیم؛ در بیشتر موارد رنگ آمیزی به بعد از نصب آن موکول خواهد شد. همچنین، رنگ آمیزی قرنیز یکی از راه های نوسازی و ترمیم برای قرنیزهای پوسیده، آسیب دیده و کهنه است؛ که در این صورت نیز رنگ آمیزی پس از نصب آن صورت میگیرد.
امروزه با وجود روکش های مقاوم در قرنیزهای چوبی مدرن، شما را از رنگ آمیزی این عناصر بی نیاز خواهد کرد. در خصوص، رنگ آمیزی قرنیز سنگی نیز پس از نصب و با دیدن کهنگی آن صورت میگیرد.
بنابراین، میتوان گفت که رنگ آمیزی این عناصر در انواع مختلف چوبی و سنگی، اکثرا پس از نصب آنها صورت میگیرد. چرا که این روش ترمیمی، تنها به دلیل جلوه بخشی دوباره به قرنیزها به خصوص در قرنیزهای سنگی انجام میشود؛ و قرنیزها در ابتدای نصب که نو و تازه هستند به رنگ آمیزی نیازی ندارند.
در پاسخی کلی به این سوال میتوان گفت؛ بله رنگ آمیزی قرنیز سنگی امکان پذیر است. اما این کار به دلایل مهمی توصیه نمیشود! چرا؟
اگر سنگ قرنیز کیفیت پایینی دارد و یا ترک خورده و آسیب دیده است؛ می توان برای پوشاندن عیوب آن را رنگ کرد. همچنین، اگر تمایل به تغییر رنگ قرنیز دارید؛ و می خواهید رنگ قرنیز با دکوراسیون داخلی منزل شما همخوانی داشته باشد می توانید آن را رنگ کنید.
با این حال، لازم است در رنگ آمیزی قرنیز سنگی از رنگ های مخصوص سنگ، مانند رنگ لاتکس یا رنگ اپوکسی استفاده کنید. همچنین، اگر مهارت کافی در رنگ آمیزی ندارید؛ از یک نقاش ماهر کمک بگیرید.
رنگ آمیزی قرنیز پلاستیکی را نیز میتوانید طبق مراحلی که در ابتدای مقاله بررسی کردیم انجام دهید. با این حال، رنگ آمیزی انواع پلاستیکی این المان، می تواند راهی مقرون به صرفه برای به روز رسانی ظاهر آنها باشد؛ اما معایبی نیز دارد که باید قبل از شروع کار در نظر بگیرید.
از مهم ترین معایب این کار میتوان به چسبندگی ضعیف پلاستیک در جذب رنگ اشاره کرد. چرا که رنگ به خوبی به پلاستیک نمی چسبد، به خصوص اگر سطح قرنیز صاف باشد. این امر می تواند منجر به پوسته پوسته شدن، ترک خوردن و یا جدا شدن رنگ در طول زمان شود.
به علاوه، رنگ پلاستیک به طور کلی دیرتر از رنگ روغنی خشک می شود. به همین دلیل می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند گرد و غبار و کثیفی روی رنگ قبل از خشک شدن کامل آن شود.
بنابراین؛ توصیه میشود از راه حل های جایگزین استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر قرنیزهای شما قدیمی و فرسوده شده اند، تعویض آنها با قرنیزهای جدید بهترین راه حل است. به علاوه، به عنوان یک راه حل ارزانتر می توانید از روکش های پلاستیکی یا چوبی برای پوشاندن قرنیزهای موجود استفاده کنید.
به طور کلی روش های رنگ آمیزی برای تمامی انواع قرنیز موجود یکی است. با این تفاوت که لازم است در رنگ آمیزی هر کدام از یک رنگ مخصوص استفاده کرد. به عنوان مثال در رنگ آمیزی قرنیز سنگی از چسب های اپوکسی استفاده میشود.
امروزه قرنیزهای چوبی، یکی از متداولترین قرنیزهای مورد استفاده در فضاهای داخلی خانه، دفترهای کاری و همچنین ساختمان های پر تردد است. این قرنیزها در انواع مختلفی تولید شده؛ که طرح، رنگ و تنوع بالایی نیز دارند. بنابراین، قرنیزهای چوبی را میتوان با انواعی از دکوراسیون داخلی و المان های موجود در آن ست و هماهنگ کرد. از طرفی، این قرنیزها مقاومت، کیفیت و دوام بالایی در مقابل بسیاری از آسیب های احتمالی داشته و نیازی به رنگ آمیزی ندارند.
با این حال، اگر با توجه به سلایق شخصی خود به رنگ آمیزی قرنیز چوبی اصرار دارید؛ میتوانید از دستورالعملی که گفته شد استفاده کنید.
رنگ آمیزی قرنیز، یکی از راه های ساده و مقرون به صرفه برای بازسازی قرنیزها و هماهنگ سازی آنها با دکوراسیون داخلی است. همچنین، رنگ آمیزی قرنیز سنگی بیش از سایر قرنیزها در انواع چوبی و پلاستیکی انجام میشود. با این حال، اگرچه رنگ آمیزی این المانها میتواند راهی مقرون به صرفه باشد؛ اما توصیه نمیشود. در نهایت، بهتر است از روش های جایگزین قرنیزهای قدیمی با قرنیزهای جدید استفاده کنید.