می توان گفت در دنیای دکوراسیون داخلی به تعداد طراحان داخلی سبک های متفاوتی نیز وجود دارد. با این حال اما برخی از سبک ها به دلیل تمایز عمده با سایر انواع شناخته شده تر هستند. یکی از این سبک ها سبک پست مدرن است. المان های دکوراسیون پست مدرن می تواند به فضای داخلی منزل شما کاراکتر ویژه ای ببخشد به نحوی که آن بخش به صورتی مجزا توجهات را به سمت خود جلب کند. اما این سبک چیست و خصوصیات عمده آن کدامند؟
دکوراسیون پست مدرن
این سبک دکوراسیون در دهه 60 پدیدار شد و به دلیل استقبال بالا همچنان تا دههای 80 و 90 نیز از محبوبیت بالایی برخوردار بود. در این سبک تمرکز به جای تغییر المان های تاریخی بر استفاده از آنها به طرق مختلف است. و برخلاف سبک مدرن از عناصر تاریخی بهره می گیرد. در سبک پست مدرن کلاژ و و متریال های ترکیبی به صورت هنرمندانه ای به کار گرفته می شوند.
در منازلی که دارای چنین روش چیدمانی هستند از ترکیبی از رنگ های ساده، طرح دار، و تکسچر استفاده می شود. البته میزان بهره گیری از هر کدام کاملاً به نظر و سلیقه طراح بستگی دارد. در این رویکرد دکوراسیون عناصر دکوراسیون سنتی به کار گرفته می شوند اما نه با رویکردی که در گذشته به کار می رفتند. استفاده از رنگ های ناهمگون و استقبال از ایده های خلاقانه از ویژگی های اساسی این سبک است.
بیشتر بخوانید: روش های تغییر دکوراسیون با هزینه کم
مثال هایی از دکوراسیون پست مدرن
در تصویر زیر می بینیم که طراح با جرأت بالا توانسته از ترکیب رنگ های ناهمگون استفاده کند. در عین حال کفپوش چوبی که در سبک کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد به کار گرفته شده است. تعجبی ندارد اگر یک شومینه قدیمی را در کنار مبلمان مدرن ببینید. درواقع می توان گفت در سبک دکوراسیون پست مدرن باید منتظر اتفاق های هیجان انگیز بود.
در دکوراسیون تصویر زیر ترکیبی از سبک روستیک و سبک های دیگر را مشاهده می کنید. در اینجا نیز می بینیم که ستون های چوبی و آثار هنری کلاژ در کنار مبلمان کلاسیک قرار گرفته است و ترکیب بی نظیری را ایجاد کرده است. در این سبک می توان ترکیبی از وسایل کلاسیک که دارای سطحی براق و متالیک هستند را به فضا افزود. درواقع در اینجا موضوع رنگ نیست بلکه تکسچر و متریال است.
در این سبک می توان از قدرت ترکیب رنگ سفید و مشکی بهره برد. ترکیب رنگ سفید و مشکی باعث جذابتر به نظر رسیدن سایر رنگ ها می شود. داشتن پس زمینه سفید مشکی در این سبک بستری برای ورود سایر رنگ ها فرآهم می کند.
متریال های پست مدرن
اگر تمایل دارید که از متریال های پست مدرن در منزل خود استفاده کنید می توانید از لیست زیر کمک بگیرید:
- برنج
- مرمر
- گچ
- چوب
- تراورتن
- پلاستیک و شیشه های رنگی
- لوسیت
- مخمل
- بوسل
پالت رنگ در دکوراسیون پست مدرن
در فضای تجاری، جائیکه اغلب سعی می شود بیشترین تأثیر بر مخاطب گذاشته شود اغلب از رنگ های تند استفاده می شود. اگرچه شما هم می توانید از چنین روشی پیروی کنید. در سویی دیگر می توانید از رنگ های گرم و خنثی استفاده کنید که در اواخر دهه 70 رایج شدند. اگر رنگ های مینیمال و خنثی خیلی سلیقه شما نیستند می توانید به سراغ رنگ های پاستلی بروید.
مبلمان پست مدرن
استفاده از مبلمان در سبک پست مدرن ترکیبی جالب از المان های مختلف است. از یک طرف می توان از مبلمان کلاسیک که اغلب بزرگ و پفدار و پرابهت هستند استفاده کنید و از سویی دیگر می توانید به سراغ مبلمان ساده با الگوهای هندسی بروید که از دهه 80 محبوب شدند. به طور کلی برای خرید مبلمان پست مدرن می توانید به دنبال ویژگی های زیر باشید:
- مبلمانی با پروفیل پهن
- میزهای پایه دار
- میز قهوه با پایه های کوتاه
- صندلی های گرد
- اشکال لوله مانند یا مخروطی شکل
چراغ خواب
چراغ خواب های چوبی یا حصیری از عناصر بسیار رایج در سبک پست مدرن می باشند. می توانید از آن در بخش های مختلف پذیرایی یا اتاق خواب استفاده کنید. همچنین چراغ خواب های دارای شیشه های رنگی نیز به کرات در این سبک به چشم می خورند. بنابراین می توانید با توجه به نیاز فضا به سراغ آنها بروید.
نکات چیدمان به سبک پست مدرن
نکته ای که باید در هنگام چیدمان به این روش دکوراسیون داخلی منزل در نظر داشته باشید این است که عناصر و اجزای پست مدرن اغلب بزرگ و زمخت هستند. پس برای به تعادل رساندن آنها لازم است از اکسسوری هایی که گرما و دنج بودن فضا را افزایش می دهند استفاده کرد. به عنوان مثال یک شال مبل پشمی و یا یک پادری خزدار می تواند تأثیر فوق العاده ای داشته باشد.
درست است که در این سبک استفاده از رنگ محدودیتی ندارد. اما اگر نظر ما را می پرسید پس زمینه را خنثی انتخاب کنید و اجزای کوچک را رنگی. به این ترتیب لازم نیست برای تغییر دکوراسیون هزینه هنگفتی کنید.
یکی از ویژگی های این سبک استفاده از طرح های هندسی ست. در این بین طرح های راه راه و چهارخانه جایگاه ویژه تری دارند. پس می توانید از آنها به عنوان روکش مبل، فرش، تابلو و رومیزی استفاده کنید.