دیوارپوش حمام، از مهمترین المان هایی است؛ که باید در انتخاب و اجرای آن دقت و توجه بسیاری را به خرج داد. چرا که حمام و سرویس های بهداشتی، دائما در معرض رطوبت هستند. از طرفی این محیط ها به نظافت های منظم و دوره ایی همراه با شوینده های مختلف دارند. با این حال، لازم است تا برای حمام و سایر محیط های مرطوب همانند سرویس های بهداشتی یک دیوارپوش متناسب با شرایط را انتخاب و به کار برد.
امروزه، انواع بسیاری دیوارپوش تحت عنوان دیوارپوش های ضد آب برای حمام در بازار وجود دارند؛ که مورد استفاده بسیاری از افراد نیز قرار میگیرد. اما، اگر بخواهیم هم به دنبال یک دیوارپوش مناسب برای حمام باشیم؛ و همچنین سلیقه خود را در نظر بگیریم، کدام یکی از انواع دیوارپوش انتخاب ما خواهد بود؟
در ادامه این مقاله از دکور چوب، به معرفی انواع دیوارپوش ضد آب برای حمام و همچنین نکاتی برای انتخاب بهترین گزینه میپردازیم.
دیوارپوش حمام
دیوارپوش حمام، یکی از مهمترین المان های موجود است؛ که باید علاوه بر زیبایی و جلوه بخشی به این محیط، کاربردی و با دوام نیز باشد. حمام و سرویس های بهداشتی بخش های مهمی از یک ساختمان هستند؛ که لازم است کاربری و زیبایی آن مورد توجه قرار گیرد.
یکی از مواردی که در انتخاب انواع دیواپوش ضد آب برای حمام مهم است؛ تناسب این عنصر با دیگر اجزای حمام و همچنین دکوراسیون داخلی ساختمان میباشد.
علاوه بر این، کاربری دیوارپوش باید با کاربری و محیط حمام و سرویس بهداشتی متناسب بوده و همخوانی داشته باشد. به عبارتی، لازم است تا دیوارپوش در تمام طول کاربری، دوام و ساختار خود را حفظ کند. بنابراین، میتوان گفت در انتخاب انواع دیوارپوش برای سرویس های بهداشتی باید زیبایی و کاربرد را باهم در نظر گرفت.
یکی از مواردی که در انتخاب دیوارپوش و کفپوش برای سرویسهای بهداشتی در نظر گرفت، خاصیت ضد آب بودن آنهاست. چرا که سرویس های بهداشتی به صورت مداوم و هر روزه با آب در تماس هستند.
ویژگی های دیوارپوش حمام
انتخاب دیوارپوش حمام با توجه به شرایط محیطی این فضا به توجه و دقت بسیاری نیاز دارد. به طوری کلی، این دیوارپوش باید دارای ویژگی های خاصی باشد؛ تا آن را برای استفاده در حمام و سرویس های بهداشتی مناسب و سازگار سازد. در ادامه به مهمترین ویژگی هایی باید که انواع دیوارپوش ضد آب داشته باشند؛ اشاره خواهیم کرد.
- ضد آب بودن: این مهمترین ویژگی برای هر دیوارپوش حمام است. دیوارپوش باید به طور کامل در برابر آب، بخار آب و رطوبت مقاوم باشد؛ تا از نفوذ آب به دیوار و ایجاد مشکلاتی مانند کپک، قارچ و پوسیدگی جلوگیری کند.
- قابلیت شستشو: دیوارپوش حمام و سرویس های بهداشتی، باید به راحتی قابل شستشو و تمیز کردن باشد؛ تا بتوان به طور مرتب آن را از آلودگی، جرم و رسوبات پاک کرد. همچنین دیوارپوش های سرویس های بهداشتی و حمام باید از متریالی باشد؛ که در برابر مواد شوینده و ضدعفونی کننده مقاوم باشد.
- طول عمر بالا: لازم است از متریالی با کیفیت بالا ساخته شده باشد؛ تا در برابر سایش و پارگی مقاوم باشد و برای سال های طولانی با دوام و قابل استفاده باشند. این امر، از هزینه های اضافی تعویض دیوارپوش نیز جلوگیری خواهد کرد.
- زیبایی: انواع دیوارپوش ضد آب حمام باید زیبا و چشم نواز باشد؛ و با دکوراسیون حمام شما هماهنگی داشته باشد.
- قیمت مناسب: قیمت دیوارپوش باید متناسب با بودجه شما باشد. بنابراین، لازم است پیش از خرید و انتخاب انواع دیوارپوش برای این فضا بودجه مناسبی را در نظر داشته باشید.
انواع دیوارپوش های ضد آب حمام
به طور کلی، یکی از مهمترین ویژگی هایی که در انتخاب دیوارپوش حمام مد نظر همه ی ما است؛ خاصیت ضد آب بودن آنهاست. انتخاب دیوارپوش مناسب برای حمام، به دلیل رطوبت زیاد این محیط، از اهمیت بالایی برخوردار است. دیوارپوش های ضد آب، گزینه های ایده آلی برای حمام هستند چرا که در برابر نفوذ آب و بخار مقاوم بوده و از رشد کپک و قارچ جلوگیری می کنند. در ادامه به انواع دیوارپوش ضد آب حمام و ویژگیهای هر کدام اشاره خواهیم داشت.
1. کاشی و سرامیک
یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین گزینه ها به عنوان دیوارپوش ضد آب برای حمام، کاش و سرامیک ها هستند. این متریال، به قدری با دوام و ماندگار بوده که هنوز هم نمیتوان جایگزین مناسبی برای آن یافت. با این حال، برخی از افراد که به دنبال سبک های مدرن و تناسب دکوراسیون سرویس های بهداشتی با دکوراسیون کلی خانه هستند؛ طرح و رنگ خاصی را مدنظر خواهند داشت.
امروزه، کاشی و سرامیک ها در طرح و رنگ های مختلفی در بازار موجود است؛ که میتوان با توجه به سلیقه و سبک خود یکی را انتخاب و به عنوان دیوارپوش ضد آب حمام استفاده کرد.
این دیوارپوشها، بادوام و مقاوم در برابر رطوبت و حرارت است. همچنین، میتوان آنها را به صورت مداوم و با مواد شوینده مختلف مورد شستشو قرار داد. چرا که دوام و مقاومت بالایی در برابر این مواد و نفوذ آب را دارا هستند. با این حال، نصب آن نیاز به تخصص دارد و می تواند پرهزینه باشد.
2. دیوارپوش اکریلیک
دیوارپوش حمام اکریلیک نوعی پوشش ضد آب است که از جنس رزین اکریلیک و مواد معدنی ساخته شده است. این نوع دیوارپوش در طیف وسیعی از رنگ ها و طرح ها موجود است؛ و می تواند جایگزینی زیبا و بادوام برای کاشی و سرامیک سنتی در حمام و سرویس های بهداشتی باشد.
از مزایای استفاده از دیوارپوش اکریلیک در حمام و سرویس های بهداشتی، میتوان به ضد آب بودن، قابلیت شستشو و عایق حرارت و صدا اشاره کرد.
این نوع دیوارپوش کاملاً ضد آب است و یکی از انواع دیوار پوش ضد رطوبت به حساب می آید؛ بنابراین برای استفاده به عنوان دیوارپوش ضد آب حمام در سرویس های بهداشتی که محیط های مرطوبی هستند، ایده آل هستند.
همچنین، دیوارپوش اکریلیک به راحتی با آب و شوینده های ملایم قابل شستشو است؛ و نگهداری از آن به عنوان دیوارپوش حمام آسان است.
به علاوه، این نوع دیوارپوش می تواند تا حدی عایق حرارت و صدا باشد؛ و به گرمتر و آرام تر شدن فضای حمام و سرویس بهداشتی شما کمک کند.
نصب این دیوارپوش آکریلیک نسبتاً آسان است و می توان آن را به طور مستقیم روی دیوار نصب کرد. با این حال، این نوع دیوارپوش ممکن است به مواد شیمیایی خشن آسیب پذیر باشد، بنابراین باید از استفاده از شوینده های قوی در هنگام نظافت آن خودداری کنید. همچنین، دیوارپوش اکریلیک ممکن است در اثر ضربه های سنگین آسیب ببیند.
3. دیوارپوش حمام شیشهای
شاید در بسیاری از عکس های ژورنالی حمام و سرویس های بهداشتی با دیوارهای شیشه ای را دیده باشید. امروزه، با توجه به لازمه وجود نور در سبک های مدرن دکوراسیون داخلی استفاده از دیوارپوش های شیشهای در حمام ها بسیار ترند شده است.
دیوارپوش شیشهای نوعی پوشش ضد آب برای دیوارهای حمام است؛ که معمولا از شیشههای سکوریت یا لمینت در ضخامتهای بالا و مختلف ساخته میشود. این نوع دیوارپوش به دلیل ظاهر مدرن و شیک خود، محبوبیت زیادی در طراحی داخلی حمام و سرویس های بهداشتی پیدا کرده است.
دیوارپوش حمام شیشهای میتواند ظاهری بسیار زیبا و مدرن به حمام شما ببخشد. این نوع دیوارپوش فضای حمام را بزرگ و روشن تر نشان میدهد و میتواند به عنوان نقطه کانونی در طراحی داخلی آن عمل کند.
به طور کلی، میتوان گفت شیشه کاملاً ضد آب و مقاوم در برابر رطوبت است، بنابراین دیوارپوش شیشهای گزینه ای ایده آل به عنوان دیوارپوش ضد آب حمام برای استفاده در این فضا که محیطی مرطوب است، میباشد.
همچنین، دیوارپوش شیشهای به راحتی با آب و شویندههای ملایم قابل شستشو است؛ و در برابر رشد کپک و قارچ است و میتواند به حفظ سلامت محیط حمام شما کمک کند.
با این حال، دیوارپوش شیشه ای حمام ممکن است در برابر خش مقاومت پایینی داشته؛ و به مراقبت بیشتری نسبت به کاشی و سرامیک نیاز داشته باشد.
4. دیوارپوش سنگ
یکی دیگر از عناصری که از گذشته تا به حال میتوان به عنوان دیوارپوش حمام از آن نام برد؛ دیوارپوش های سنگی هستند. این دیوارپوش ها با گذر زمان، طرح و رنگ های متنوع تری نسبت به گذشته را در بر میگیرند, و یکی از بهترین انواع دیوارپوش ضد آب حمام هستند.
دیوارپوش های سنگی ظاهری طبیعی و زیبا به حمام می دهد؛ به طوری که در بسیاری از سبک های مختلف دکوراسیون داخلی از آن برای حمام و سرویس های بهداشتی استفاده میشود.
در مورد دیوارپوش های سنگی، میتوان گفت کاملا ضد آب و بادوام هستند؛ و ساختار خود را در مقابل نفوذ آب حفظ میکنند. از انواع مختلف دیوارپوش های سنگی، که استفاده از آنها رایج است میتوان به سنگ مرمر، گرانیت و تراورتن اشاره کرد.
نکته مهم درباره استفاده از دیوارپوش های چوبی در حمام و سرویس بهداشتی!
امروزه، دیوارپوش های بسیاری به خصوص دیوارپوش های چوبی، پی وی سی و ام دی اف به عنوان دیوارپوش های ضد آب در حمام و سرویس های بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند. اگرچه، این دیوارپوش ها خاصیت ضدآب را دارا هستند؛ اما برای استفاده در حمام مناسب نخواهند بود. چرا که خاصیت ضد آب این دیوارپوش ها نسبت به انواع دیگر دیوارپوش حمام ( کاشی، سرامیک و سنگ) بسیار پایین است.
به علاوه، اغلب این دیوارپوش ها مقاومت پایینی در مقابل شوینده های قوی دارند؛ و این نکته نیز استفاده از آنها در محیط های بهداشتی محدود میسازد. چرا که حمام و سرویس های بهداشتی، دائما به شستشو و نظافت نیاز دارند؛ و گاهی لازم است از شوینده های قوی استفاده کرد.
با این حال، میتوان گفت با گذشت سال ها، هنوز هم کاشی و سرامیک بهترین دیوارپوش برای حمام ها هستند.
سخن پایانی
دیوارپوش حمام، یکی از مهمترین اجزای این محیط است؛ که در سلامت فضا و افرادی که از آن استفاده میکنند تاثیر بسزایی دارد. بنابراین، لازم است تا در انتخاب دیوارپوش برای این محیط، علاوه بر جلوه های زیبایی، کاربرد و عوامل بهداشت و سلامت را نیز در نظر داشت. در نهایت، خاصیت ضد آب بودن برای دیوارپوش معیاری کامل و کافی برای استفاده از آن در حمام نیست؛ و لازم است تمامی پارامترهای مورد نیاز رعایت شود.