نصب کفپوش، رمز نهایی خلق یک شاهکار است! ظرافتها و نکات فنی که در این مرحله باید رعایت شوند، تضمین کنندهی ماندگاری، زیبایی و ایمنی کفپوش شما در گذر زمان خواهد بود.
با این حال، لازم است تا در تمامی مراحل نصب، نکات مهم و ضروری رعایت شده؛ و کفپوش با ظرافت تمام در جای خود قرار گیرد. چرا که، نصب کفپوش، فراتر از صرفاً پوشاندن سطح زمین است. استفاده از کفپوش برای خلق فضایی دلنشین و کاربردی که به زیبایی خانه شما میافزاید؛ و آسایش را برایتان به ارمغان میآورد، بسیار مهم و حیاتی است.
یکی از مواردی که هنگام نصب باید به آن توجه کرد؛ جنس و نوع زیر ساخت های کف خانه و یا ساختمان شما است. به عنوان مثال ممکن است نصب کفپوش بر روی سیمان با نصب آن بر روی سرامیک، گچ و کاشی متفاوت باشد.
از طرفی، در این مسیر انتخاب نوع مناسب کفپوش نیز گامی مهم است. تنوع بینظیر جنسها، طرحها و رنگها، دنیایی از ایدهها را پیش روی شما میگذارد؛ تا بتوانید متناسب با سلیقه و نیازتان، بهترین انتخاب را انجام دهید.
در ادامه این مقاله از مجله دکور چوب، به بررسی کامل طریقه و نحوه نصب کفپوش بر روی سطوح مختلف به صورت مرحله به مرحله میپردازیم.
طریقه نصب کفپوش بر روی سرامیک
یکی از مهمترین مواردی که پیش از نصب هر کفپوش باید در نظر داشته باشید؛ زیرساخت ها و کف زمین ساختمان شما است. توجه به این مورد، باعث میشود تا نصبی راحت و اصولی را در پیش داشته باشید.
اگر کف ساختمان شما از سرامیک است؛ برای نصب باید به جنس و نوع کفپوشی که انتخاب میکنید توجه کنید. در واقع، طریقه نصب کفپوش بر روی سرامیک، به جنس کفپوش و یا پارکت شما بستگی دارد.
اما مهمتر از این قضیه، زیرساخت سازی شما در روند و همچنین نتیجه نهایی کار اهمیت بسیاری دارد. بنابراین، پیش از هر چیز باید کف زمین یا سطح را برای نصب آماده کنید. برای این کار، سرامیک ها را تمیز و عاری از هرگونه آلودگی، چربی یا مواد چسبنده کنید؛ ناهمواری های سطح را با استفاده از بتونه یا سیمان صاف کنید. سپس، ترک ها یا شکستگی های سرامیک ها را با ملات مخصوص پر کنید؛ و اجازه دهید تا سطح کاملا خشک شود.
پس آماده سازی سطح، ادامه روند کار به نوع کفپوش انتخابی شما بستگی دارد. به عنوان مثال، در روش نصب کفپوش بر روی سرامیک برای کفپوش های پی وی سی، لازم است یک لایه زیرین مناسب مانند فوم را روی سطح پهن کنید. این لایه به عایق صدا و گرما، و همچنین به یکنواختی سطح کمک می کند.
به علاوه، ممکن است کفپوش انتخابی شما نیاز به برش داشته؛ و یا اینکه دارای تیکه و تایل ها باشد. در این موارد نیز نحوه و مراحل نصب کفپوش متفاوت خواهد بود.
آموزش نصب کفپوش پی وی سی
کفپوش پی وی سی، یکی از رایج ترین کفپوش های مورد استفاده، به خصوص برای خانه و ساختمانهای مسکونی است. این کفپوش به دلیل مزایا، کیفیت و دوام قابل قبول خود در بسیاری از موارد قابل استفاده خواهد بود.
در آموزش نصب کفپوش پی وی سی، همانند مطالبی که در بالاتر برای نصب بر روی سرامیک گفتیم؛ لازم است ابتدا سطح مورد نظر را آماده کنید. سطح شما باید عاری از هر گونه ترک، فرو رفتگی و برآمدگی باشد. درزها و ترکها را لازم است که بپوشانید؛ و در آخر نصب را بر روی سطحی تمیز و خشک انجام دهید.
مراحل پیش از نصب کفپوش
به طور کلی، نصب کفپوش پی وی سی یکی از کارهایی است که میتوانید با کمی دقت و حوصله خودتان انجام دهید. کفپوش های پی وی سی در طرح ها و رنگهای مختلفی موجود هستند. قبل از خرید، باید متراژ فضایی که می خواهید کفپوش را نصب کنید؛ اندازه گیری کنید و با توجه به آن، مقدار مورد نیاز کفپوش را خریداری کنید.
امروزه میتوان کفپوش های پی وی سی را به صورت تایل های که در کنار یکدیگر قرار میگیرند در بازار پیدا کنید. نصب این کفپوش ها بسیار راحت و ساده است.
مراحل نصب کفپوش پی وی سی
اما چگونه کفپوش پی وی سی را نصب کنیم؟ قبل از شروع نصب، باید مطمئن شوید که سطح زیرین صاف، تمیز و خشک است. هرگونه ناهمواری یا برجستگی باید قبل از نصب صاف شود.
اگر کفپوش پی وی سی شما یکپارچه بوده، و همچنین برای نصب به چسب نیاز دارد؛ لازم است ابتدا چسب را به طور یکنواخت روی سطح زیرین کفپوش بمالید.
بیشتر بخوانید: نصب کاغذ دیواری روی سقف
سپس کفپوش را به آرامی روی سطح چسب خورده قرار دهید و با کاردک آن را صاف کنید. در صورت نیاز، باید کفپوش را با اره برش دهید؛ و در لبههای دیوار، از گوه برای ایجاد فاصله بین کفپوش و دیوار استفاده کنید.
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم؛ نصب کفپوش روی گچ، کاشی، سرامیک و سایر سطوح شاید کمی متفاوت باشد؛ با این حال در تمامی موارد به آماده سازی سطح برای نصب نیاز دارید.
بیشتر بخوانید: نصب پوستر دیواری
آموزش نصب کفپوش بر روی سرامیک و موزاییک
نصب کفپوش بر روی سرامیک و موزاییک میتواند راهی عالی برای به روز رسانی ظاهر کف خانه شما بدون نیاز به تعویض کامل کف باشد. با این حال، مهم است که مراحل را به درستی دنبال کنید؛ تا مطمئن شوید که کفپوش به درستی نصب شده و در طولانی مدت دوام و ظاهر زیبای خود را حفظ خواهد کرد.
پیش از آنکه بخواهید کفپوش خود را نصب کنید؛ لازم است نوع کفپوش خود را انتخاب کرده و از یک فروشگاه معتبر آن را خریداری کنید.
بسیاری از کفپوش های مدرن که امروزه در بازار موجود هستند؛ همانند کفپوش پی وی سی و پارکت لمینت، قابلیت نصب بر روی سرامیک و موزاییک را دارند. اما در آموزش نصب کفپوش بر روی سرامیک و موزاییک سعی داریم؛ به نکته هایی بپردازیم که نتیجه نهایی کار را زیبا و لذت بخش خواهد کرد.
پیش از آن که به نصب کفپوش بپردازید؛ سطح مورد نظر را از هرگونه شکستگی، ترک خوردگی و سایر آسیب های احتمالی چک کرده و به رفع آن بپردازید. انجام این کار، شاید کمی بیشتر از نصب خود پارکت و یا کفپوش طول بکشد؛ اما توجه و رسیدگی به آن بسیار اهمیت بالایی دارد.
پس از آنکه به رفع نواقص پرداختید؛ اجازه دهید سطح شما کاملا خشک و آماده نصب باشد. حال میتوانید طبق دستورالعمل های موجود به نصب کفپوش بر روی سرامیک و موزاییک بپردازید.
توجه داشته باشید؛ اگر فضای مورد نظر شما دارای قرنیز است لازم است تا قرنیزها را پیش از نصب جدا کرده و سپس بعد از نصب کفپوش ها آنها را مجددا نصب کنید.
آموزش نصب کفپوش روی گچ و سیمان
نصب کفپوش روی گچ و سیمان نیاز به رعایت نکات خاصی دارد؛ تا از چسبندگی مناسب و ماندگاری کفپوش اطمینان حاصل شود. در ادمه به آموزش مراحل کلی نصب روی گچ و سیمان میپردازیم. در تمامی مراحل نصب بر روی گچ و سیمان، لازم است تمامی نکات به دقت اجرا شده؛ تا از نتیجه نهایی کار خود لذت ببرید.
مراحل زیرسازی نصب کفپوش بر روی گچ و سیمان
- سطح گچ و سیمان را به دقت بررسی کنید؛ تا مطمئن شوید که هیچ ترک خوردگی، شکستگی یا ناهمواری قابل توجهی وجود ندارد. در صورت وجود هرگونه مشکل، باید قبل از نصب کفپوش آن را برطرف کنید. اگر در این کار تخصص ندارید؛ آن را به افراد ماهر بسپارید.
- اگر سطح گچ و سیمان ناهموار باشد، باید از ملات تسطیح استفاده کنید؛ تا سطح را صاف و یکدست کنید. این ملات را می توانید از مصالح فروشی ها تهیه کنید و طبق دستورالعمل سازنده آن را مخلوط و اجرا کنید. برای هموار سازی سطح میتوانید از چسب چوب و سیمان نیز استفاده کنید. با این حال، این کار به مهارت و تجربه بالایی نیاز دارد.
- همانند نصب بر روی سایر سطوح، حال باید سطح گچ و سیمان را از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و ناهمواری پاک کنید. برای این کار می توانید از جارو، تی و یا کاردک استفاده کنید.
- اگر سطح گچ و سیمان مرطوب باشد؛ باید قبل از نصب آن را خشک کنید. اگر برای نصب عجله دارید؛ می توانید از پنکه، بخاری یا دستگاه های رطوبت گیر برای خشک کردن سطح استفاده کنید.
- پس از خشک شدن سطح، برای اطمینان از هموار و یکدست بودن آن از وسایل تراز سنج و غیره استفاده کنید. در صورتی که سطح شما کاملا تراز و یکدست بود؛ میتوانید مراحل نصب کفپوش را آغاز کنید.
آموزش نصب کفپوش روی گچ و سیمان
- نوع چسب مناسب برای نصب پارکت و کفپوش بر روی گچ و سیمان به نوع کفپوش و شرایط سطح بستگی دارد. برای انتخاب چسب مناسب میتوانید از راهنمایی فروشندگان یا متخصصان نصب کفپوش استفاده کنید. آنها میتوانند نکات مهمی را در اختیار شما قرار دهند؛ که به نصب بهتر کمک خواهد کرد.
- چسب را طبق دستورالعمل سازنده آن روی سطح گچ و سیمان پخش کنید. از یک ماله یا کاردک برای پخش کردن چسب به طور یکنواخت استفاده کنید.
- کفپوش را به آرامی روی سطح چسب زده شده قرار دهید. از یک چکش یا تراز برای صاف کردن و تراز کردن کفپوش استفاده کنید.
- اگر از کفپوش های تایلدار مانند کفپوش پی وی سی یا پارکت لمینت استفاده می کنید؛ باید بین قطعات کفپوش فاصله مناسب را رعایت کنید.
- بعد از قرار دادن کفپوش، باید آن را به طور کامل روی سطح فشار دهید تا به چسب بچسبد. می توانید از یک غلطک یا وزنه برای پرس کردن کفپوش استفاده کنید.
- بعد از طی کردن مراحل نصب کفپوش، باید منتظر بمانید تا چسب به طور کامل خشک شود. زمان خشک شدن چسب به نوع چسب و شرایط محیط بستگی دارد.
سخن پایانی
در این مقاله با آموزش کلی و مرحله به مرحله نصب کفپوش بر روی سطوح مختلف سرامیک، موزاییک، گچ و سیمان با شما همراه بودیم. با این حال، شاید تمامی این آموزش و مراحل در حد تئوری راحت و ساده باشند. اما اگر مهارت کافی ندارید؛ ممکن است از نتیجه کار خود راضی نباشید. یکی از مهمترین مراحل نصب، کف سازی و آماده سازی سطح است؛ این مرحله به مهارت و تجربه کافی نیاز دارد. در نهایت، اگر در کف سازی و نصب کفپوش تجربه کافی را ندارید؛ بهتر است با متخصصان این زمینه مشورت کنید.