امروزه نقش دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی منازل بیش از پیش در منازل به چشم می خورد. افراد با توجه به بودجه، سلیقه و … منازل خود را طراحی می کنند. این طراحی می تواند استفاده از پارکت، دیوارپوش، نوع مبلمان، نوع نورپردازی و … در کنار یکدیگر باشد. در طراحی دکوراسیون داخلی انتخاب نوع دیوارپوش از اهمیت بالایی برخوردار است. دیوارپوش ها با توجه به نوع جنس، قیمت، کیفیت، رنگ بندی، نوع طراحی دکوراسیون و … دسته بندی می شوند. یکی از متداول ترین و معمول ترین دیوارپوش ها، کاغذ دیواری است. کاغذ دیواری ها بسته به نوع طرح، جنس، رنگ بندی، قیمت و … دسته بندی می شوند.
کاغذ دیواری هم مانند تمامی وسایل عمر مفید مخصوص به خود دارد. حتماً برای شما این سوال پیش آمده که عمر کاغذ دیواری چند سال است؟ این نکته یکی از متداول ترین سوالات مراجعه کنندگان در مورد کاغذ دیواری است که در این مقاله سعی داریم به آن بپردازیم.
عمر کاغذ دیواری چقدر است؟
عمر کاغذ دیواری ها به جنس، نوع نصب آن ها، طریقه نگهداری و محافظت از آن ها، عوامل محیطی و طبیعی و … نیز بستگی دارد. جنس کاغذ دیواری ها به دو نوع pvc و پلی استایرن تقسیم بندی می شوند. کاغذ دیواری هایی با جنس مرغوب عمر مفید 50 سال دارند. عمر کاغذ دیواری به نحوه نگهداری، دود شوفاژ یا بخاری، دود سیگار، نشت آب و … بستگی دارد. کاغذ دیواری ها حداقل 10 تا 15 سال عمر مفید دارند که با توجه به باقی دیوارپوش ها مقرون به صرفه تر هستند.
آیا کاغذ دیواری تاریخ انقضا دارد؟
به طور کلی می توان گفت کاغذ دیواری ها تاریخ انقضا ندارند. عمر مفید کاغذ دیواری به نوع استفاده شما و نگهداری از کاغذ دیواری بستگی دارد. بدون شک کیفیت جنس و نحوه نصب کاغذ دیواری در میزان عمر مفید آن تأثیر دارد. برای مشاوره در زمینه جنس و نصب کاغذ دیواری می توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید. کارشناسان دکورچوب می توانند در زمینه جنس، نصب و نگهداری کاغذ دیواری برای افزایش طول عمر آن به شما مشاوره دهند.
مقاله پیشنهادی : نصب کاغذ دیواری
چه عواملی باعث کاهش عمر کاغذ دیواری میشود؟
تمامی وسایل منزل از مبلمان و لمینت گرفته تا کاغذ دیواری ( بسته به کیفیت جنس، شرایط محیطی و طرز استفاده از آن ها) کماکان دست خوش تغییراتی در میزان طول عمر می شوند. عوامل محیطی و طبیعی یکی از عواملی است که بر طول عمر مفید کاغذ دیواری تأثیر به سزایی دارد. یکی از مهم ترین عوامل محیطی، قرار گرفتن کاغذ دیواری در معرض نور مستقیم خورشید است. البته اکثر کاغذ دیواری های نوین و امروزی دارای لایه محافظ در برابر اشعه نور خورشید هستند. لازم به ذکر است تمامی کاغذ دیواری های مجموعه دکورچوب دارای این قابلیت می باشند.
چسبی که برای نصب کاغذ دیواری مورد استفاده قرار می گیرد یکی دیگر از عواملی است که باید به آن توجه شود. چسب هایی که دارای مرغوبیت می باشند، در برابر نور خورشید مقاوم هستند و خاصیت چسبندگی خود را از دست نمی دهند.
برای مشاوره در زمینه کاغذ دیواری مرغوب و چسب های با کیفیت با مشاوران ما در ارتباط باشید و برای آشنایی با چسب های کاغذ دیواری مقاله ” چسب کاغذ دیواری ” را مطالعه کنید.
راهکارهای افزایش عمر کاغذ دیواری
راه کارهای مختلفی برای افزایش عمر مفید کاغذ دیواری وجود دارد یکی از این عوامل تمیز کردن و تمیز نگه داشتن کاغذ دیواری است.
تمیز نگه داشتن کاغذ دیواری از عواملی است که باعث افزایش طول عمر کاغذ دیواری و حفظ رنگ اولیه کاغذ می شود.
امروزه کاغذ دیواری ها مشکلی بابت جذب مو و گرد و غبار ندارند اما درصورت افتادن لکه هایی مانند لکه چربی باید هر چه سریع تر آن را تمیز کرد. اگر ماهیت لکه، لکه چربی باشد باید از مواد شوینده ای استفاده کرد که دارای آنزیم لیپاژ می باشد، اگر ماهیت لکه پروتئینی باشد باید از مواد شوینده دارای آنزیم پروتئاژ استفاده کرد. تمام مواد شوینده ای که امروزه در بازار هست دارای آنزیم لیپاژ و پروتئاژ می باشد.
به هیچ عنوان برای تمیز کردن کاغذ دیواری از مواد شوینده قوی مانند سفید کننده ها، اسید، تینر و مایع های ظرفشویی قوی استفاده نکنید چرا که این مواد به کاغذ دیواری آسیب جدی وارد کرده و باعث از بین رفتن بافت و رنگ کاغذ دیواری می شود.
مقاله پیشنهادی : شستشوی کاغذ دیواری
هر چند وقت یکبار باید کاغذ دیواری را تعویض کنید؟
همانطور که گفته شد کاغذ دیواری ها یک مدت زمان خاصی عمر مفید می کنند. اگر در پاکیزه نگه داشتن و تمیز کاری آن ها کوتاهی شود یا عوامل محیطی و طبیعی روی آن ها اثر بگذارد و همچنین دارای کیفیت پایینی باشند شاهد فرسودگی و تخریب کاغذ دیواری خواهیم بود.
در صورت فرسودگی کاغذ دیواری می بایست آن را تعویض شود.
ممکن است به دلیل تغییر در کوراسیون منزل و طراحی مجدد و یا بازسازی تصمیم به تعویض کاغذ دیواری گرفته باشید.
در صورت تعویض کاغذ دیواری به این نکات توجه فرمایید:
- تمامی وسایل تزئیتی روی دیوار و همچنین مبلمان را در وسط اتاق قرار دهید و بر روی آن ها نایلون بکشید.
- کاغذ دیواری را با کاردک مخصوص از گوشه ی دیوار و با زاویه ی 45 درجه خراش دهید و به آرامی شروع به کندن آن از روی دیوار نمایید، اگر کاغذ دیواری تکه تکه شد از آب یا محلول شیمیایی مخصوص استفاده نمایید. همچنین می توانید از درزهای کاغذ دیواری استفاده نمایید تا راحت تر کنده شوند.
- امکان دارد زمانی که ورقه های کاغذ دیواری را از روی دیوار جدا کردید بخشی از آن بر روی دیوار مانده و کندن آن سخت تر باشد. در این صورت سطح کاغذ دیواری های باقی مانده را مرطوب نمایید و پس از چند دقیقه، آن ها را با کاردک جدا کنید.
- و در آخر از محلول سرکه و آب برای کنده شدن آخرین تکه های کاغذ دیواری استفاده نمایید .
- وقتی که تمامی کاغذ دیواری ها را از روی سطح دیوار جدا کردید، دیوار را به وسیله ی آب و محلول تی اس پی شستشو دهید تا سطح دیوار تمیز شود و در صورت نیاز دیوار را سنباده بکشید.
برای آشنایی بیشتر با نحوه کندن کاغذ دیواری مقاله ” جدا کردن کاغذ دیواری ” را بخوانید.
سخن پایانی
پوشش دیوارها به وسیله کاغذدیواری از بهترین راه کارهای طراحی دکوراسیون می باشد که از دوران گذشته تاکنون مورد استفاده است. در این روش شما از میان صدها و هزاران طرح، طبق سلیقه و معیارهای خود طرحی را برمی گزینید. اما فراموش نکنید که جنس و کیفیت کاغذدیواری از مهمترین مواردی است که باید در حین خرید به آن دقت کنید. نکاتی که در طول مقاله درباره عمر کاغذ دیواری گفته شد در صورتی که کاغذدیواری از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد برای دوام بیشتر کاغذدیواری پاسخگو نخواهد بود.