کاغذ دیواری ضد زلزله با توجه به بحث داغ مقاوم سازی ساختمان ها و زلزله خیز بودن کشورمان و لزوم کاهش آسیب های انسانی مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از این نوع از کاغذها گامی تازه در جهت کاهش آسیب ها در زمان بروز زلزله است. اما شاید اطلاعات کافی در این زمینه در اختیار افراد نباشد به همین دلیل و به دلیل حساسیت های این موضوع تصمیم داریم در این مطلب بیشتر به تحقیق در مورد کاغذ دیواری ضد زلزله بپردازیم و مزایای آن را بررسی کنیم.

مطلب پیشنهادی: کندن کاغذ دیواری
کاغذ دیواری ضد زلزله چیست ؟
لازم است بدانید که این محصولات باعث مقاوم تر شدن دیوار ها شده و تضمین بیشتری برای سلامت انسان است. استفاده از کاغذ دیواری ضد زلزله به ساکنین فرصت تخلیه محیط درصورت بروز زلزله را می دهد. نمونه های اولیه کاغذ دیواری ضدزلزله از فیبر کربن تهیه می شدند که دو ایراد اساسی داشتند اول اینکه فیبرهای کربن بسیار گران قیمت بودند و از همه مهم تر این فیبرها آلودگی های زیادی داشتند به همین دلیل فیبرهای شیشه ای جایگزین آنها شدند. این فیبرها معایب فیبرهای کربنی را نداشتند و از طرفی مقاومت بالایی داشته و در ترکیب با چسب های پلی اورتان الاستیسیته خوبی دارند. گذشته از آن کاغذ دیواری های تهیه شده از فیبرهای شیشه ای می تواند توسط یک نصاب کاغذ دیواری نصب شود و نیاز به رعایت نکات خاصی ندارد.
روش تولید کاغد دیواری ضد زلزله
در تولید کاغذ دیواری ضد زلزله از رشته های نازک و مستحکم الیاف شیشه ای استفاده می شود. رشته های الیاف شیشه طوری در هم تنیده می شوند که محصول نهایی بسیار مستحک بوده و قابلیت ارتجاعی دارد. درواقع دلیل مقاومت آنها در برابر زلزله این است که انرژی حاصل از لرزش در این نوع از کاغذ دیواری ها در چهار جهت اصلی پخش می شود و به قسمت خاصی از دیوار منتقل نمی شود. به همین دلیل است که مقاومت آنها در برابر زلزله بیش از سایر انواع کاغذ دیواری های معمولی است.
نصب کاغذ دیواری ضد زلزله
یکی از مزیت های این کاغذ دیواری خاص نصب ساده آن است. مقاومت و کیفیت لایه تحتانی تضمین می کند که نصب کاغذ دیواری به سادگی صورت می گیرد. اما یکی از پیش نیازهای نصب این نوع از کاغذ دیواری ها از بین بردن بقایای رنگ های قدیمی ست.
برای خرید سایر انواع کاغذ دیواری می توانید وارد بخش کاغذ دیواری فروشگاه دکورچوب شوید.
ویژگی های کاغذ دیواری ضد زلزله
ویژگی های کاغذ دیواری ضد زلزله بسیار است و اگر بخواهیم به طور خلاصه به آنها اشاره کنیم می توان به ویژگی سبک بودن و نازک بودن آن اشاره کرد. درواقع به همین دلیل است که نصب لمینت ها بسادگی صورت می گیرد و پس از نصب نیز ظاهر کاغذ دیواری بسیار زیبا به نظر خواهد رسید.
تکنیکی که به منظور افزایش مقاومت کاغذ دیواری به کار گرفته شده است باعث شده که هم برای فضای داخلی و هم فضای خارجی ساختمان بتوان از کاغذ دیواری ضد زلزله استفاده کرد. یکی دیگر از کاربردهای کاغذ دیواری ضد زلزله قابلیت استفاده از آنها در فضاهای تاریخی می باشد. درواقع استفاده از این نوع از کاغذها باعث می شود خسارات وارده به این فضاهای ارزشمند در هنگام بروز بلایای طبیعی به حداقل خود برسد.
یکی دیگر از ویژگی های کلیدی کاغذ دیواری ضد زلزله عدم ایجاد کپک و قارچ در سطح آن است. درواقع این نوع از کاغذ دیواری ها به دلیل دارا بودن روزنه هایی سطحی امکان تنفس کاغذ دیواری را فرآهم کرده و از این رو شانس رشد قارچ و باکتری در سطح آن را کاهش می دهد.

چسب کاغذ دیواری ضد زلزله
چسب کاغذ دیواری ضد زلزله درواقع نقش یک پیونددهنده بین الیاف شیشهای کاغذ دیواری و دیوار را بازی می کند. پس باید بر روی هر دوی آنها بخوبی و به یک اندازه بچسبد. چسبی که در حال حاضر بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد انواع پلی اورتان است. پس از آنکه چسب بر روی دیوار خشک شود دانههای پلی اورتان پوشش بسیار قوی بر روی دیوار می سازند که باعث انتقال انرژی ناشی از زلزله به جهات مختلف میشود.
از دیگر مزیت های این نوع از چسب ها این است که چسب های پلی اورتان مبتنی بر آب است. چسب هایی که برای نصب کاغذ دیواری ضدزلزله به کار می رود حتی می تواند باعث تقویت سیستماتیک نقاط ضعف دیوار نیز بشود. بنابراین استفاده از آن می تواند قابلیت های چندگانه داشته باشد.
کلام آخر
خرید کاغذ دیواری را همواره به عنوان روشی برای ایجاد تغییر در دکوراسیون داخلی می شناسیم اما در این مطلب آموختیم که کاغذ دیواری ضد زلزله علاوه بر ایجاد تغییر در دکوراسیون داخلی به دلیل دارا بودن خاصیت استحکام و انعطاف پذیری بالا می توانند در مناطق زلزله خیز حتی خطرات ناشی از زلزله را کاهش دهند. خواندن این مطلب به تمام کسانی که دوست دارند بدانند کاغذ دیواری ضد زلزله چیست و چه مزیت هایی دارد توصیه می شود.