پارکت های تمام چوبی جزو کفپوش های بسیار گران موجود در بازار می باشند که با متریال تمام چوبی، زیبایی ظاهری بسیار بالایی را به منزل شما هدیه می دهند. باید بدانید که استفاده از متریال های چوبی نکات خاص خود را دارد و نگهداری از آن ها اهمیت بالایی دارد. در صورت عدم نگهداری درست، ممکن است پارکت لمینت ها ظاهر زیبای خود را از دست بدهند. ساب و لاک پارکت راه حلی برای افزایش طول عمر پارکت ها و بهبود شرایط نگهداری از کفپوش های چوبی پارکت لمینت است. در این نوشته میخواهیم شما را با ساب و لاک پارکت و تمامی نکات مرتبط با آن آشنا کنیم.
ساب زدن پارکت چیست؟
ساب زدن پارکت به نوعی همان سمباده زدن پارکت است و به کمک یک دستگاه ساب که سر آن یک عدد سمباده قرار دارد، انجام میشود. ساب زدن پارکت هم قبل از نصب آن و هم بعد از مدتی استفاده از پارکت، صورت می گیرد. هدف از ساب زدن پارکت، برطرف کردن خراشها و برجستگیهای موجود روی پارکت است تا بتوان سطحی کاملا صاف را روی پارکت ایجاد کرد.
اگر قصد خرید پارکت لمینت دارید میتوانید از صفحه خرید پارکت لمینت محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.
آموزش ساب زدن پارکت
ساب زدن پارکت 7 مرحله دارد که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
۱. آماده کردن ابزارهای مورد نیاز برای ساب زدن
دستگاه ساب زن، قلم مو، رنگ هم رنگ با پارکت و سمباده های مخصوص، مواردی هستند که هنگام ساب زدن به آنها احتیاج خواهید داشت. اولین قدم، تهیه این موارد است.
۲. جا به جایی وسایل منزل و تمیز کردن سطح
سطح پارکت باید عاری از هر گونه کثیفی باشد و طبیعتا، وسایل منزل نیز در هنگام کار شما دست و پا گیر خواهند بود. از این رو مرحله بعدی، منتقل کردن تمام وسایل منزل به محلی دیگر و تمیز کردن کامل سطح پارکت لمینت است.
۳. تعویض تایل های آسیب دیده و پر کردن شکاف ها
اگر تایل های لمینت دچار پوسیدگی یا خرابی شده باشند، ساب زدن تاثیر خاصی روی آن ها نخواهد داشت و باید آنها را تعویض کنید. پس از تعویض تایل های خراب، شکاف های باقی مانده را نیز با فیلر چوب پر کنید.
۴. ساب زدن روی سطح پارکت
در این مرحله که کار اصلی شما محسوب می شود، باید ابتدا سمباده مناسب خود را انتخاب کنید. سمبادههای درشت تر مناسب خراش های عمیق تر هستند. ساب زدن را با دقت انجام دهید و یک سطح کاملا صاف و یکدست را ایجاد نمایید.
۵. آستر زدن پارکت
در مرحله بعد باید روی ساب را با آستر بپوشانید. آستر ترکیبی از تینر، هاردنر و لاک نیم پلی استر است که باید توسط غلطک و قلم مو روی پارکت کشیده شود. نوع آستر مورد استفاده شما به رنگی که در انتها می خواهید از آن استفاده کنید بستگی دارد؛ آستر روغنی برای رنگ های روغنی و آستر لاتکسی برای رنگ های لاتکس مناسب اند. خشک شدن آستر 24 ساعت طول می کشد و در این مدت، به هیچ عنوان نباید روی پارکت تردد کنید.
۶. ساب زدن مجدد
پس از خشک کردن آستر باید پارکت را مجددا ساب بزنید و بعد، سطح را کاملا تمیز کرده و براده های ناشی از سمباده زنی و ساب زنی را کاملا پاک کنید.
۷. رنگ کردن پارکت بعد از ساب زدن
در مرحله آخر ساب زنی باید پارکتها را رنگ کنید و رنگ مورد استفاده شما باید کاملا همرنگ پارکت ها باشد. رنگ پارکت 12 ساعت بعد خشک خواهد شد و پس از آن، می توانید مراحل لاک زدن پارکت را شروع کنید.
مقاله چگونه پارکت را براق کنیم تمام سوالات شما درباره نحوه براق کردن پارکت را پاسخ میدهد.
لاک پارکت چیست؟
لاک پارکت در واقع یک لایه محافظتی تولید شده از مواد پلی اورتان است که با قرار گرفتن روی سطح پارکت، به عنوان یک لایه اضافی آن را می پوشاند. این لایه نقش محافظ و نگهدارنده را برای پارکت ایفا میکند و تا حد قابل توجهی از پارکت در برابر اصابت اجسام سخت و دچار خط و خش شدن، محافظت می نماید. لاک پارکت، کفپوش چوبی شما را تا حدودی در برابر نفوذ رطوبت مقاوم کرده و ظاهر درخشان و براقی به پارکت شما می بخشد. لاک پارکت برای علاقه مندان به پارکت براق انتخاب بسیار مناسبی است.
انواع لاک پارکت
انواع مختلفی از لاک پارکت توسط نصابان حرفه ای پارکت مورد استفاده قرار می گیرند؛ از جمله:
- لاک های اکرلیکی
- لاک بر پایه آب
- لاک نیتروسلولز
بسیاری از انواع لاک پارکت ظاهری درخشان داشته و برخی دیگر ظاهری مات دارند؛ بنا براین اگر شما نیز در انتخاب بین پارکت براق یا مات مردد هستید، با مشاهده نتیجه نهایی ظاهری پارکت بعد از ساب و لاک زدن تردید شما از بین میرود.
در میان 3 نوع لاک نام برده در بالا، لاک های اکرلیکی دارای مقاومت بسیار بالا و مناسبی هستند. لاک های بر پایه آب جزو موارد ارزان قیمت بوده و به سرعت نیز خشک می شوند. لاک های نیتروسلولز در برابر خراشیدگی مقاومت بسیار بالایی دارند؛ اما ایراد آن ها، اشتعال پذیری آن ها است.
مزایای لاک پارکت
لاک پارکت مزایای بسیار زیادی دارد؛ از جمله:
- افزایش مقاومت پارکت در برابر رطوبت: بی دلیل نیست که لاک پارکت را از جنس پلی اورتان می سازند؛ زیرا این مواد مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت دارند. با کمک لاک پارکت و پس از خشک شدن آن، مشکلاتی از قبیل باد کردن پارکت و تغییر شکل آن به ندرت برای شما به وجود می آید. البته همچنان در صورت ریختن مقادیر زیاد آب روی پارکت، باید آن را به سرعت خشک نمایید.
- زیبایی ظاهری پارکت لمینت پس از لاک: پارکت ها پس از لاک زدن ظاهر بسیار زیبایی پیدا کرده و درخشندگی خاصی پیدا می کنند. البته امروزه استفاده از پارکت هایی با نمای مات، طرفداران بسیار بیشتری دارد؛ از این رو انواع مختلفی از لاک پارکت نیز وجود دارند که نمای ظاهری پارکت را مات نگه می دارند.
- جلوگیری از افتادن خط و خش روی پارکت: باید توجه داشته باشید که این مسئله کمی نسبی است. جلوگیری از ایجاد خط و خش روی پارکت به این معنا نیست که می توانید با اره به جان پارکت بیفتید! اما برای مثال اگر کف کفش شما سنگریزه چسبیده باشد، با کمک لاک پارکت از افتادن خط و خش روی پارکت لمینت جلوگیری خواهد شد. این در حالی است که همان سنگریزه در کف کفش، در صورت لاک نخوردن پارکت می تواند به راحتی روی پارکت شما خش بیندازد.
معایب لاک پارکت
همان طور که گفتیم، لاک پارکت مانعی برای نفوذ رطوبت های خیلی زیاد یا خراش ها و خط های عمیق روی پارکت شما نخواهد بود. همچنین، پارکت بدون لاک می تواند به سرعت خراب شده و ظاهر خود را از دست بدهد؛ از این رو استفاده از لاک پارکت و هزینه کردن برای آن ضروری و غیرقابل اجتناب است.
آموزش نحوه لاک زدن پارکت
مقاله پیشنهادی: تعمیر خراشیدگی پارکت لمینت
برای لاک زدن پارکت بهتر است کار را به نصابان حرفه ای بسپارید؛ اما در صورتی که خودتان تمایل به انجام این کار دارید، مراحل زیر را دنبال کنید:
- سطح پارکت را از خراشیدگی ها و سوختگی های محتمل به طور کامل پاک کنید.
- مواد لاک را با کمک کاردک، به طور کامل روی سطح پارکت پخش نمایید.
- 45 دقیقه صبر کنید و سپس، مواد اضافی روی سطح را جدا کرده و لایه دوم لاک را شروع کنید.
- 2 تا 3 لایه لاک برای هر پارکت ضروری خواهد بود و هر لایه باید با فاصله مناسب از لایه قبلی، اما پشت سر هم زده شود.
- در 24 ساعت ابتدایی پس از لاک زدن روی پارکت، از ورود هر گونه گرد و غبار به منزل جلوگیری کرده و به هیچ عنوان روی پارکت قدم نزنید.
سخن پایانی
در این نوشته نکاتی درباره ساب و لاک پارکت و مراحل آن ها بیان کردیم. ساب و لاک پارکت جزو مراحل نصب و نگهداری پارکت محسوب می شوند و انجام این دو کاملا برای پارکت های شما ضروری است. امیدواریم این نوشته مورد توجهتان قرار گرفه باشد. اگر در رابطه با نکات مطرح شده سوالی دارید، لطفا با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.