سبک ها و سلیقه های متفاوتی برای چیدمان داخلی منزل وجود دارد که برخی از آنها نوظهور بوده و زاییده عصر کنونی ما هستند اما برخی دیگر سال هاست که از عمر آنها می گذرد و می توان گفت در گذر تاریخ پخته تر شده اند ولی صورت کلی آنها تغییری نکرده است. انتخاب چیدمان داخلی منزل یک امر سلیقه ایست اما سلیقه جمعی جامعه نیز در تعیین سلیقه افراد نقش دارد. مثلاً این روزها سلیقه عمومی جامعه متمایل به سبک مدرن است از این رو بسیاری از افراد چه این سبک را بپسندند یا نپسندند از آن پیروی می کنند. اما سبک مدرن همیشه طرفداران خاص خود را بویژه در میان ثروتمندان داشته است. این سبک بخوبی می تواند نمایانگر ثروت و شکوه باشد و جلوه ای از زندگی افراد متمول باشد. بنابراین این سبک هرگز قدیمی نمی شود چراکه کارکردی متفاوت دارد. در این مطلب سعی داریم بیشتر به این موضوع بپردازییم.
دکوراسیون کلاسیک
پرده های ضخیم و فاخر با رنگ های کرم و قهوه ای، مبلمان چوبی با ظاهری اشرافی، لوسترهایی شبیه آنچه در کاخ های سلطنتی به کار می روند و وسایل آنتیک و قدیمی که در هر گوشه و کناری از منزل یافت می شوند. این سبک به تقارن و همگونی رنگ ها اصرار زیادی دارد و هر عنصری در این سبک نشانه ای از اصالت و شکوه است. در این سبک خبری از رنگ های تند و پاستیلی که مظهر دنیای نخراشیده نوجوانان است نیست؛ رنگ ها در این سبک بالغ شده اند و سرشار از طمانینه و آرامش هستند.
سبک کلاسیک ریشه های غربی دارد به عبارتی این سبک برگرفته از طراحی دکوراسیون داخلی منزل سنتی در غرب است که اندکی خود را با زندگی و سبک های کنونی وفق داده است. اصالت از ویژگی های منحصر به فرد این سبک است و درواقع دکوراسیون کلاسیک معنا و هدفی جز آن هم ندارد. این نوع خاص از چیدمان به تقلید از منازل انگلیسی ها و فرانسوی ها در قرن 18 ایجاد شده است و تا به امروز به حیات خود ادامه داده است.
حتما بخوانید: دکوراسیون آشپزخانه کلاسیک
این سبک از دکوراسیون جایگاه ویژه ای برای نظم قائل است و از هر گونه بی نظمی بیزار است. در این سبک هر وسیله ای جایگاه خاص خود را دارد و پایبند قوانین است. در این سبک از خلاقیت های رایج در سبک مدرن خبری نیست. همه چیز طبق یک قانون نانوشته و از پیش تعیین شده مثل تکه های یک پازل باید کنار هم قرار بگیرند تا کلیتی یکپارچه را به نمایش بگذارند.
طرفداران دکوراسیون کلاسیک
نحوه دکور کردن منزل می تواند بازتابی از احساسات فرد باشد؛ احساسات به هر طریقی خود را از لابه لای انتخاب های ما سر بر می آورند اینکه شما به چیزی علاقه دارید می تواند ریشه های روانشناختی با خود به همراه داشته باشد. مثلاً افرادیکه چیدمان کلاسیک و سنتی را می پسندند غالباً افرادی هستند که به لحاظ روانی به بلوغ رسیده اند، آرام هستند و از مشاهده نظم لذت می برند. این افراد خونگرم هستند و از مهمانی های گاه و بی گاه لذت می برند. همچنین بشدت مقید به قوانین هستند و هیچ خرق عادتی را برنمی تابند. طرفداران این سبک خود را ملزم به ورود به دنیای ناشناخته ها نمی دانند و از نوستالژی ها و مرور خاطرات مشعوف می شوند.
دکوراسیون کلاسیک و منازل کوچک
سبک دکوراسیون کلاسیک در ابتدا مخصوص اشراف و ثروتمندان بوده است و با گذشت زمان در میان افراد از طبقه متوسط جامعه جا باز کرده است. با این حال این سبک ملزوماتی با خود به همراه دارد که درصورت بی توجهی به آنها بشدت از زیبایی و هدف خود که همانا آرامش و نظم است دور خواهد ماند. از ملزومات اساسی این روش چیدمان توجه به متراژ فضایی ست که در اختیار دارید. به طور کلی پیروی از آن در فضاهای کوچک توصیه نمی شود زیرا مجالی برای به نمایش در آوردن زیبایی و شکوه آن بوجود نخواهد آمد. نور عامل مهم بعدی در برگزیدن این سبک است. به طور کلی این سبک نور را در خود می بلعد پس اگر منزلتان فاقد نور کافی ست بهتر است از آن بپرهیزید.
اِلِمان های اساسی سبک کلاسیک
در این روش دکوراسیون با عناصری روبرو خواهید شد که خواست آن بوده و به نوعی به نام این سبک ممهور شده است. عناصری که با دیدن آن یقین حاصل می کنید که آنچه که می بینید همان سبک کلاسیک است این عناصر را در ادامه بررسی می کنیم.
اکسسوری ها
اکسسوری های رایج در این چیدمان نیز همانند آنچه در سایر عناصر آن شاهد هستیم جلوه گر ابهت و شکوه است و چه چیز بهتر از مجسمه های مرمری و سردیس های گچی در کنار گلدان های چینی و یا کریستال می تواند نمایانگر این شکوه باشد. در منازلی با این چینش به وفور شاهد مجسمه های سنگی خواهید بود. همچنین دکوری های فلزی شامل انواع ظروف و در کنار آن عناصر چوبی زیبایی همچون انواع کمدهای چوبی و میز را مشاهده خواهیم کرد.
حتما بخوانید: دکوراسیون نئو کلاسیک چیست؟
گچ بری
گچبری یکی از المان های اساسی این رویکرد در معماری داخلی ست. گچ بری ها در انواع و اقسام مختلف می تواند زینت بخش منازل باشد. این گچبری ها در انواع طلایی و یا همرنگ با دیوار مشاهده می شوند که در هر دو صورت می تواند نقش بزرگی در زیبایی و خاص تر کردن این سبک داشته باشند.
آینه کاری طلایی
شاید بتوان گفت آینه کاری جزء لاینفک گچبری محسوب می شود. درواقع آینه کاری مکمل گچ بری می باشد و بر زیبایی نهایی کار می افزاید. حال اگر آینه کاری به رنگ طلایی کار شده باشد می توان گفت هر چه بیشتر با سبک کلاسیک و وقار آن همراه خواهد بود از این رو آینه کاری های این سبک اغلب با رنگ طلایی صورت می گیرد.
پرده ها
پرده ها در این سبک اغلب ضخیم و در رنگ های کرم، زرشکی و قهوه ای تهیه می شود. طراحی پرده همانطور که از این سبک برمی آید بسیار رسمی همراه با والان های بزرگ می باشد که زیبایی و جلوه آن را دوچندان می کند.
مبلمان
مبلمان مورد استفاده در این سبک از انواع رسمی با پارچه هایی زرکوب بود و در رنگ های طلایی، طوسی و کرم انتخاب می شوند. مبمان در این سبک به صورت قاعده مند و منظم دور هم چیده می شوند. به طور کلی مبلمان از انواع انحنادار و یا انواعی که دارای نقش و نگار بر روی قسمت های چوبی هستند انتخاب می شوند. به این دلیل که کنده کاری روی چوب بیش از هر چیزی می تواند اهداف این سبک را برآروده کند.
لوسترهای کریستالی
نورپردازی در سبک دکوراسیون ابهت بیشتری به آن می بخشد، مخصوصا اگر از لوسترهای کریستالی استفاده کنید. مسلما انعکاس نور از روی آینه های کار شده بر روی دیوار شکوه خاصی به محیط خانه می بخشد. می توانید در سبک کلاسیک از لوسترها و چلچراغ های کریستالی نیز به خوبی استفاده کنید. البته با توجه به بزرگی یا کوچک بودن فضا بهتر می توانید سایز لوستر را مشخص کنید.
حتما بخوانید: دکوراسیون خانه های کلاسیک
1 دیدگاه در “دکوراسیون کلاسیک”
واقعا دکوراسیون سبک کلاسیک هیچ وقت تکراری و خسته کننده نمی شه
همیشه و در همه حال به طروق مختلف میشه پیاده سازیش کرد خیلی راحت تر از اونی که گفته بودید این سبک رو تو خونم اجرا کردم